|     English / Swedish

Fri, 22 Feb 2013 09:00:00 +0100

Mackmyra förstärker distributionen i Danmark

Mackmyra Svensk Whisky AB tecknar avtal om distribution i Danmark med Valora Trade Beverages AS och kan nu nå ut med svensk whisky i hela Danmark.

Från 1 mars kommer Mackmyras produkter att bli tillgängliga för alla Danmarks restauranger och butiker genom distributören Valora Trade Beverages. Mackmyra har tidigare funnits på den danska marknaden men får genom samarbetet tillgång till en större säljorganisation och en rikstäckande distribution.

– Det här samarbetet öppnar helt nya möjligheter att nå ut med vår whisky över hela Danmark där det i dag finns ett stort whiskyintresse. Valora Trade Beverages har en effektiv distribution i Danmark och stor erfarenhet av starka varumärken och kommer därför vara en perfekt partner för oss, säger Johan Åsman, försäljningschef på Mackmyra Svensk Whisky.

Valora Trade Beverages är en del av Valora Trade, Europas ledande oberoende distributör med en stor portfölj av internationella drycker och livsmedel. Valora Trade är i dag närvarande på åtta nationella marknader i Europa.

– Vi är imponerade av den framgång som Mackmyra haft i Sverige och vi är övertygade om att det här partnerskapet kommer ha en positiv inverkan på Mackmyras varumärke, försäljning och spridning i Danmark. Dessutom kommer det glädja danska whiskyälskare och konsumenter som snart kommer kunna hitta Mackmyra i både butiker och restauranger över hela landet, säger Jens Helmbæk, Commercial Manager på Valora Trade Beverages Nordic.

Mackmyra Svensk Whisky har i dag en marknadsledande position i Sverige, med de flerfaldigt belönade produkterna Den Första Utgåvan och Mackmyra Brukswhisky, och utsågs till European Spirits Producer 2012 av IWSC. Mackmyra exporterar i dag whisky till ett flertal marknader utanför Sverige, bland annat till Danmark, Norge, Finland, Frankrike, Storbritannien, Kanada och USA.

Bilder och mer information hittar du på www.mackmyra.se/press.

För ytterligare information kontakta:
Johan Åsman, försäljningschef, 070-720 80 66, johan.asman@mackmyra.se
Lars Lindberger, pressansvarig, 070-364 40 54, lars.lindberger@mackmyra.se


Vi har följt våra drömmar och skapat den svenska maltwhiskyn. Vi tillverkar den på vårt eget sätt, av lokala råvaror och helt utan tillsatser. Resultatet har satt Sverige på den internationella whiskykartan. Vi erbjuder annorlunda whiskyupplevelser för livsnjutare och nytänkare. Välkommen till Mackmyra Svensk Whisky.

Mackmyras aktie handlas på Nasdaq OMX First North. Certified Adviser är Erik Penser Bank.

Mackmyra Svensk Whisky AB
Wallingatan 2
111 60 Stockholm, Sverige
Telefon: 08 55 60 25 80
Fax: 08 55 60 25 81 
info@mackmyra.se
www.mackmyra.se

Mackmyra får ny distribution i Danmark (PDF)