|     English / Swedish

Fri, 10 Aug 2012 12:41:25 +0200

Två guldmedaljer för svensk whisky i London

Mackmyras whisky har åter belönats med guldmedaljer av International Wine & Spirits Competition (IWSC)

Det har inte bara OS som avgjorts i London under sommaren, världens största och mest prestigefyllda tävling för spritdrycker, International Wine & Spirits Competition (IWSC), har också slutförts. I IWSC blindprovas all tävlande whisky av en kunnig jury som sätter poäng och sedan delar ut medaljer. Mackmyra har tilldelats ett stort antal medaljer de senaste åren och fyller nu på guldskörden. Årets guldvinnare från Mackmyra är Mackmyra Special:08 och Mackmyra Moment Skog.

– Att vi år efter år tilldelas guldmedaljer för nya buteljeringar visar att vi fortsätter att hålla högsta kvalitet i såväl produktion som framtagning av specifika buteljeringar. En guldmedalj från IWSC är en riktig kvalitetsstämpel som vi är stolta över och som triggar oss att fortsätta ligga på topp, säger Magnus Dandanell, vd och grundare av Mackmyra Svensk Whisky.

Ytterligare tre buteljeringar var med i tävlingen och de kom inte hem tomhänta: Special:07, Moment Solsken och Mackmyra Brukswhisky belönades med var sin silvermedalj.

Mer information hittar du på www.mackmyra.se/press och på www.iwsc.net.

För ytterligare information och möjlighet till provsmakning av medaljvinnarna, kontakta:
Lars Lindberger, pressansvarig, 070-364 40 54, lars.lindberger@mackmyra.se
Magnus Dandanell, vd och grundare, 08-55 60 25 83, magnus.dandanell@mackmyra.se

Vi har följt våra drömmar och skapat den svenska maltwhiskyn. Vi tillverkar den på vårt eget sätt, av lokala råvaror och helt utan tillsatser. Resultatet har satt Sverige på den internationella whiskykartan. Vi erbjuder annorlunda whiskyupplevelser för livsnjutare och nytänkare. Välkommen till Mackmyra Svensk Whisky.

Guld för Mackmyra (pressmeddelande) (PDF)