|     English / Swedish

Thu, 10 Apr 2014 16:19:45 +0200

Stororder från Systembolaget för Mackmyras nya sommarwhisky säkerställer försäljningsvolymer i nivå med föregående år

Den 2 maj lanseras Mackmyras nya sommarwhisky, Midnattssol, i Systembolagets tillfälliga sortiment. Systembolaget har redan beställt 10.000 flaskor till ett totalt ordervärde om cirka 4,2 MSEK. Midnattssol är den andra utgåvan i en fristående serie och följer upp Midvinter som lanserades hösten 2013. 

Mackmyra Midnattssol är en ny whisky i begränsad utgåva att upptäcka både för whiskykännare såväl som för noviser. Whiskyn har först lagrats på en kombination av amerikansk och svensk ek, sherry och bourbonfat, därefter har den slutlagrats på svenska björkvinsfat. Resultatet är en komplex whisky med blommig, syrlig och fruktig smakbild.

Midnattssol kommer att säljas på 70 cl flaska med en alkoholhalt om 46,1 % vol. Den kommer att kosta 598 kronor på Systembolaget och lanseras 2 maj. Liksom för Midvinter är upplagan begränsad varav Systembolaget har beställt merparten, 10 000 flaskor. Mackmyra Midnattssol kommer att finnas tillgänglig i flertalets av Systembolagets butiker från och med den 2 maj.

– Det är mycket glädjande att Systembolaget köper in en stor del av den tillgängliga volymen av Midnattssol för distribution i sina butiker. Det är en ytterligare bekräftelse på att Mackmyra levererar whisky av högsta kvalitet och att efterfrågan finns i hela landet. Med sin blommiga och något lättare finish passar Midnattssol perfekt till sommarens alla högtider, säger Magnus Dandanell, vd på Mackmyra Svensk Whisky.

– Doften är intensivt fruktig, bärig, syrlig och blommig med aromer av fläder, björkvin, päron och citrus samt en mjuk ek med fin kryddighet och örtiga toner. Smaken är blommig, syrlig och fruktig med en lätt kryddighet där vaniljkola, päron och citrus förenas med en delikat, kryddig, ekig smak. Eftersmaken är mjukt fruktig, lätt ekig, örtig och kryddig , säger Master Blender Angela D’Orazio.

Mackmyra Midnattsol följer det designuttryck som etablerades med Midvinter, men med en egen twist för att passa produktens karaktär. Designen på flaska och kartong är tänkt att förena det ljusa och det mörka i vår svenska natur.

Om du inte har provat whiskyn ännu kan du kontakta oss för provsmakning. Premiärmöjlighet finns att provsmaka Midnattsol i Mackmyras monter på En Öl & Whiskymässa i Göteborg mellan den 10-12 april.

I Systembolagets ordinarie sortiment finns sedan tidigare även Mackmyras flerfaldigt prisbelönade produkter; Den Första Utgåvan, Mackmyra Brukswhisky och Svensk Rök. Mackmyra Svensk Whisky utsågs till European Spirits Producer of the Year 2012 av IWSC.

För mer information kontakta:

Magnus Dandanell, VD, magnus.dandanell@mackmyra.se
Sara Klingberg, Brand Manager (gäller även bilder), sara.klingberg@mackmyra.se
Angela D’Orazio, Master Blender, angela.dorazio@mackmyra.se

Vi har följt våra drömmar och skapat den svenska maltwhiskyn. Vi tillverkar den på vårt eget sätt, av lokala råvaror och helt utan tillsatser. Resultatet har satt Sverige på den internationella whiskykartan. Vi erbjuder annorlunda whiskyupplevelser för livsnjutare och nytänkare. Välkommen till Mackmyra Svensk Whisky.

Mackmyras aktie handlas på Nasdaq OMX First North. Certified Adviser är Erik Penser Bank.


Release (PDF)