|     English / Swedish

Fri, 13 Mar 2015 14:35:00 +0100

MACKMYRA NÅR NYA HÖJDER– På en fjälltopp i Lofsdalen byggs Europas högst belägna whiskylager

1125 m.ö.h. på toppen av fjället Hovärken kommer Lofsdalens och Mackmyras Skybar att byggas med en 360-gradig utsikt. Bygget kommer att starta i juni och invigningen planeras till december i år. 

”Lofsdalen har en perfekt fjälltopp och när de presenterade idén för oss att de ville bygga ett whiskylager där var den för bra för att kunna släppa, säger Magnus Dandanell VD och grundare till Mackmyra. Vi smygstartade kring jul med ett erbjudande som gick ut till Mackmyras fatägare och till Lofsdalens stugägare där de fick förtur att teckna sig för ett eget 30-litersfat att lagra på toppen av Hovärken och samtidigt bli medgrundare till lagret. Intresset har varit stort och nu är det dags att köra igång”.

Skybaren kommer att bli en plats för upplevelser, whisky och natur. En plats för fatägarna att provsmaka sin personliga whisky på men även för konferen- ser och event utöver det vanliga. Förutom konferensanläggningen på över- våningen kommer undervåningen användas till att lagra Mackmyra whisky.

”Ett whiskylager på toppen av ett fjäll i Lofsdalens fantastiska miljö är nog bland det häftigaste vi kan erbjuda, säger Eric Bräck ansvarig för Mackmyra Reserve. Vi kommer i Lofsdalen att få möjlighet att bjuda in våra fatägare till många spännande upplevelser kopplade till både vinter- och sommarsäsong.”

Mackmyra bjuder nu in till tecknande av whiskyfat för lagring i Lofsdalens Skybar. Förutom en personlig och prisbelönt whisky i världsklass kommer fatägarna att bli medlemmar i Club 1125 och få inbjudningar till exklusiva upplevelser. Lofsdalen är en dold skatt i svenska fjällvärlden som erbjuder det bästa av de svenska fjällen både sommar och vinter.

”Vi har naturupplevelser med skidor på vintern och downhill-cykling på sommaren. Denna spektakulära byggnad blir ett utmärkt komplement året runt till Lofsdalens upplevelser, säger Ola Andersson, VD Lofsdalens Fjällan- läggningar AB. Mackmyra är ett starkt varumärke nationellt som internatio- nellt och med en Skybar vill vi erbjuda dessa kunder en fantastisk kombina- tion av fjällvärldens natur och whisky.” 

Susanne Tedsjö, Försäljnings- och Marknadschef på Mackmyra Tel: 070 - 841 92 24, susanne@mackmyra.se

Ola Andersson, VD på Lofsdalens Fjällanläggningar Tel: 0680-553 01, ola.andersson@lofsdalen.com 

OM MACKMYRA

Vi har följt våra drömmar och skapat den svenska maltwhiskyn. Vi tillverkar den på vårt eget sätt, av lokala råvaror och helt utan tillsatser. Resultatet har satt Sverige på den internationella whiskykartan. Vi erbjuder annorlunda whiskyupplevelser för livsnjutare och nytänkare. Välkommen till Mackmyra Svensk Whisky. Mackmyras aktie handlas på Nasdaq OMX First North. Certified Adviser är Erik Penser Bank.

OM LOFSDALEN

Lofsdalen ligger i södra Härjedalen vid fjället Hovärken. Med sina 25 nedfarter och 9 liftar, varav 2 kopp- lingsbara 6-stolsliftar, är Lofsdalen en av Sveriges 10 största skid-områden. I år fyller Lofsdalens Fjäl- lanläggningar 40 år och det firas bland annat med detta nya och spännande samarbete tillsammans med Mackmyra. 

LofsdalenSkybar3 (PDF)
Pressmeddelande-20150313 (PDF)
LofsdalenSkybar2 (PDF)