|     English / Swedish

Wed, 03 Apr 2019 13:15:00 +0200

Mackmyra lanserar världens första whisky skapad av AI

Tillsammans med det finska tech-bolaget Fourkind och Microsoft skapar Mackmyra världens första whisky framtagen med AI, artificiell intelligens, som Master Blender.

Mackmyra har sedan start alltid utmanat den traditionella whiskybranschen och i samband med att bolaget nu firar 20 år tar de nästa steg och lanserar världens första whisky skapad av artificiell intelligens tillsammans med det finska teknikbolaget Fourkind och Microsoft. 

Whiskyn kommer att presenteras på den stora tech-konferensen The Next Web den 9-10 maj i Amsterdam.

För mer information:
www.ai-whisky.com

Susanne Tedsjö, försäljningschef, Mackmyra
Tel: +46 70 841 9224 / susanne@mackmyra.se

Jarno Kartela, Principal Machine Learning Partner, Fourkind
Tel: +358 40 769 3113 / jarno.kartela@fourkind.com

Anne Alarotu, kommunikationsledare, Microsoft Finland
Tel: +358 50 487 1308 / anne.alarotu@microsoft.com

Om Mackmyra
Mackmyra är den nordiska whiskypionjär som startade den svenska whiskyresan 1999. Whiskyn är skapad med svenska råvaror, utan tillsatser och miljövänlig destillationsteknik i gravitationsdestilleriet. Förutom prisbelönta whiskys tillverkas hantverkdestillerad gin sedan 2017 på ursprungsdestilleriet på Mackmyra Bruk. 

Om Fourkind
Fourkind är ett konsultföretag som mixar management, implementering och kreativitet. Företaget har vuxit till 30 konsulter på drygt ett år och har varit lönsamt sedan det är andra månaden. Fourkind har för närvarande kontor i Helsingfors och Amsterdam, och har flera högprofilerade kunder.

Om Microsoft
Microsoft Azure är en ständigt växande uppsättning molntjänster som hjälper organisationer att möta affärsutmaningar. Det står för friheten att bygga, hantera och distribuera applikationer på ett massivt globalt nätverk med kundens favoritverktyg och ramverk.

AI release (PDF)