|     English / Swedish

Thu, 25 Oct 2012 09:00:00 +0200

Svensk whisky tar plats i fransk butikskedja

Den franska butikskedjan Nicolas tar in Mackmyra Brukswhisky i butiker över hela Frankrike lagom till julhandeln.

Nicolas är frankrikes största och äldsta butikskedja som är specialiserad på vin och sprit, med drygt 450 butiker över hela Frankrike. De har nu köpt in Mackmyra Brukswhisky och lanserar den över hela landet under oktober.

– Frankrike är världens största konsument av whisky per capita, så det är förstås en väldigt intressant marknad för oss. Det finns ett stort intresse i Frankrike för det som brukar kallas New World Whisky *, där vår Brukswhisky är ett utmärkt exempel, säger Johan Åsman, försäljningschef på Mackmyra.

– Precis som med intresset för vår whisky i Ontario i Kanada visar Nicolas val av vår whisky på att den står sig bra jämfört med andra och att det finns en internationell efterfrågan på svensk whisky, säger Magnus Dandanell, vd och Mackmyragrundare.

Fransmän har tidigare kunna köpa Mackmyras whisky men då främst in ett mindre antal butiker i Paris. När nu butikskedjan Nicolas tar in Brukswhiskyn i sitt sortiment kommer människor över hela Frankrike kunna få tag i prisbelönt svensk whisky. Lansering i deras julsortiment under oktober 2012.              

Mackmyra Brukswhisky är en spännande, välbalanserad whisky med en ungdomligt fruktig karaktär och en kryddig smak av knäck. Brukswhiskyn har belönats med ett flertal medaljer, bland annat med en guldmedalj av IWSC. Utanför Sverige lanseras Brukswhiskyn under namnet Mackmyra The Swedish Whisky och flaskan har fått en ny spännande design.

Mackmyras whisky har sedan några år en stark position på den svenska whiskymarknaden. Produkterna finns även tillgängliga bl a i Norge, Finland, Danmark, Storbritannien, USA och Kanada samt inom Travel Retail och i gränshandeln kring Östersjön.

Bilder och mer information om Mackmyra finns på www.mackmyra.se/press. Om du inte provat whiskyn ännu kan du kontakta oss för provsmakning.

* små destillerier med nya spännande högkvalitativa innovativa uttryck som utmanar de traditionella varumärkena och whiskyländerna

För mer information kontakta:
Johan Åsman, försäljningschef, 070-720 80 66 , johan.asman@mackmyra.se
Lars Lindberger, PR-ansvarig, 070-364 40 54, lars.lindberger@mackmyra.se

Vi har följt våra drömmar och skapat den svenska maltwhiskyn. Vi tillverkar den på vårt eget sätt, av lokala råvaror och helt utan tillsatser. Resultatet har satt Sverige på den internationella whiskykartan. Vi erbjuder annorlunda whiskyupplevelser för livsnjutare och nytänkare. Välkommen till Mackmyra Svensk Whisky.

Mackmyras aktie handlas på Nasdaq OMX First North. Certified Adviser är Erik Penser Bank.

Mackmyra Svensk Whisky AB
Wallingatan 2
111 60 Stockholm, Sverige
Telefon: 08 55 60 25 80
Fax: 08 55 60 25 81 
info@mackmyra.se
www.mackmyra.se

Svensk whisky i fransk butikskedja (pdf) (PDF)