|     English / Swedish

Wed, 27 Sep 2023 08:30:00 +0200

Mackmyra Identitet – en dynamisk kraftmätning

Mackmyras två starkaste karaktärer förenas för första gången i en kraftfull men välbalanserad utgåva. Den senaste lanseringen beskriver Mackmyras själ och karaktär – där huvudrollerna Svensk Ek och Svensk Rök ska samsas och komma överens om utrymmet på en och samma scen. Kraftmätningen övergår dock snabbt till ett harmoniskt möte, där ekens och rökens egenskaper förenas i en kraftfull och välbalanserad upplevelse.

Mackmyra Identitet är en single malt whisky och resultatet av att man för första gången kombinerar två av destilleriets grundpelare - det svenska ekfatet och det svenska rökreceptet med lokal torv och enris. Identitet är innovativ och på samma gång ”tillbaka till rötterna” – en oförglömlig resa genom smak och doft för alla whiskyälskare.

Whiskyn är en bärnstensfärgad skatt som utmärker sig genom en unik karaktär. Den milda och djupa rökigheten i doften öppnar dörren till en värld av smaker där pigga toner av apelsin, söt vanilj och en lätt nötighet är utmärkande under resans gång.

"Mackmyra Identitet är vår själ på flaska, en whisky som speglar vårt arv och förenar våra grundläggande karaktärer Svensk Ek och Svensk Rök. Jag är oerhört stolt över hur vi fått samman receptet till den här whiskyn och jag ser verkligen fram emot att få dela med mig av den,” säger Lii Johnson, Blender

"Denna lansering är ännu ett bevis på att vi har ett spännande driv framåt, där våra utgåvor får stora erkännanden och säljer slut snabbt. Inte minst Mackmyra 001, Sveriges första 20-åriga whisky, som sålde slut på några få minuter. Det är en bekräftelse på att vår passion och hängivenhet till hantverket uppskattas av livsnjutare över hela världen,” säger Patrick Björsjö, tf VD

Doft
En mild och djup rökig ton med pigga citrustoner av apelsin, söt vanilj och en lätt nötig underton.

Smak
På tungan dansar en fyllig rök med tydlig sötma och mild beska. Smaklökarna överraskas av nyanser av vaniljkola, farinsocker och cashewnötter, som ger en varm och fyllig munkänsla. Samtidigt avslöjar citrustonerna smaker av citron, apelsin och ingefära som ger en livlig kontrast.

Eftersmak
Alla komponenter från doft och smak förenas i den långa och minnesvärda eftersmaken. Här framträder den fylliga men milda röken särskilt tydligt. Dessutom tillkommer inslag av fatbeska och en subtil hint av mörk choklad, vilket ger Mackmyra Identitet ett otroligt djup

Mackmyra Identitet lanseras på Systembolagets beställningssortiment den 3 oktober.

Mackmyra Identitet
Säljstart: 2023-10-03
Artikelnr: 53163
Alkoholhalt: 48,7 %
Pris: 699:-

För mer information och högupplösta bilder, vänligen kontakta:
David Johansson, Marketing lead
e-post: david.johansson@mackmyra.se, telefon:
0705 – 63 84 37

Om Mackmyra Mackmyra är pionjären och innovatören som startade den svenska whiskyexpeditionen. Whiskyn skapas med svenska råvaror, helt utan tillsatser, och genom klimatsmart destilleringsteknik. Mackmyra erbjuder prisbelönt single malt whisky, spännande whiskyupplevelser, och möjligheten att skapa sin egen whisky genom ett eget personligt 30-litersfat. Sedan 2017 skapar Mackmyra även gin. Välkommen till Mackmyra.

Pressrelease Mackmyra Identitet SE (PDF)