|     English / Swedish

Fri, 23 May 2014 09:36:46 +0200

MACKMYRA AWARD SELECTION LANSERAS

- MACKMYRA SAMLAR SINA HYLLADE VINNARE

Mackmyras svenska whisky har de senaste åren hyllats av svenska och utländska experter, whiskydomare och recensenter. Buteljeringarna har fått guld- och silvermedaljer i tuffast tänkbara internationella konkurrens. Destilleriet har utsetts till främsta europeiska tillverkare av både International Wine & Spirit Competition (IWSC) och Wizard of Whisky.

Nu samlar Mackmyra sina främsta buteljeringar i en låda – Mackmyra Award Selection. Den medaljprydda lådan består av sex stycken lovordade utgåvor av den svenska single malt whiskyn. Allt svenskt. Allt utmärkt. Bara Mackmyra.

Mackmyra Award Selection gör det möjligt att på ett enkelt och smidigt sätt få den mest kompletta bilden av svensk whisky hittills. Innehållet utgörs av följande buteljeringar:

Mackmyra Brukswhisky
Mackmyra Svensk Rök
Mackmyra Special:07
Mackmyra Midvinter
Mackmyra Moment Solsken
Mackmyra Reserve Double Wood

– Det här är både ett innovativt och naturligt steg för oss att ta: att kunna erbjuda möjligheten att utforska bredden av svensk whisky på riktigt. Våra sex utgåvor innehåller allt från somrig elegans till komplexa smakexplosioner. De är utvalda av oss och hyllade av experterna. Nu vill vi ge svenska folket chansen att göra samma upptäckt, säger Magnus Dandanell, Mackmyras VD.

Innehållet har bland annat belönats med följande medaljer och poäng:

IWSC Gold Medal - Best in Class
2 stycken Sthlm Beer & Whisky Festival Guldmedalj
European Whisky of the year
Whisky Bible score 95,5/100 (a superstar whisky that gives us all a reason to live)
Whisky Speller score 8/10

Mackmyra Svensk Whisky har de senaste åren utsetts till:

European Spirits Producer av IWSC
Distiller of the year – Europe av Wizards of Whisky

– Mackmyra Award Selection är perfekt för whiskyintresserade att i lugn och ro i hemmamiljö kunna utforska våra svenska smaker tillsammans med vänner och bekanta. För alla som är intresserade av högkvalitativ svensk whisky är denna box perfekt, avslutar Magnus Dandanell.

Mackmyra Award Selection finns tillgänglig för beställning i Sverige från och med idag. Den kostar 2995:- inkl moms och beställs som en Privatimport via Systembolagets hemsida. Därefter levereras den till valfri butik med start i slutet av juni.

Mer information om innehållet, provningsinstruktioner och beställning finns på www.mackmyra.se/awardselection.

För mer information kontakta:
Sara Klingberg, Brand Manager, 0703 73 47 17, sara.klingberg@mackmyra.se

Vi har följt våra drömmar och skapat den svenska maltwhiskyn. Vi tillverkar den på vårt eget sätt, av lokala råvaror och helt utan tillsatser. Resultatet har satt Sverige på den internationella whiskykartan. Vi erbjuder annorlunda whiskyupplevelser för livsnjutare och nytänkare. Välkommen till Mackmyra Svensk Whisky.

Mackmyras aktie handlas på Nasdaq OMX First North. Certified Adviser är Erik Penser Bank.


Release (PDF)