|     English / Swedish

Tue, 08 Oct 2013 15:19:54 +0200

Mackmyra lanserar vinterwhisky med glöggfinish

Den 1 november lanseras Mackmyras nya vinterwhisky, Midvinter, i Systembolagets tillfälliga sortiment. Midvinter är den första utgåvan i en ny fristående serie som tar över efter den populära Mackmyra Special-serien.

Mackmyra Midvinter är en komplex whisky i begränsad utgåva, något att upptäcka både för nya kunder och för samlare. Med finish från franska bordeauxvinsfat, före detta glöggvinsfat och före detta sherryfat är den ett vuxet alternativ till andra traditionella vinterdrycker.

– Vi vet att det finns en efterfrågan på säsongsprodukter och med sin vinösa glöggfinish passar Midvinter perfekt till den kallare årstiden, säger Johan Åsman, Sales Director på Mackmyra.

– Till Mackmyra Midvinter har vi valt ett nytt designuttryck som passar produktens karaktär. Den nya designen på flaska och kartong förenar skandinavisk minimalism med ett mer kraftfullt uttryck, säger Annika Hampf Fogtmann, marknadschef på Mackmyra Svensk Whisky.

Midvinter buteljeras på 70 cl flaska med en alkoholhalt på 46,1 % vol. Den kommer att kosta 598 kronor på Systembolaget och lanseras 1 november. Upplagan är begränsad och Systembolaget har redan beställt merparten, ca 10 000 flaskor.

– Doften är fruktig och kryddig med torkad frukt, lätta glöggkryddor, druviga vintoner och smörkola. Smaken är fruktig och kryddig med smörkola, citrus, torkad frukt och vanilj. Texturen är oljig och medelfyllig. Eftersmaken är fruktig, örtig och torr, säger Master Blender Angela D’Orazio.

Mackmyra Svensk Whisky är marknadsledande inom svensk whisky i Sverige, med de flerfaldigt belönade produkterna Den Första Utgåvan, Mackmyra Brukswhisky och Svensk Rök. Mackmyra Svensk Whisky utsågs till European Spirits Producer of the Year 2012 av IWSC.

För mer information kontakta:
Johan Åsman, Sales Director, 070-720 80 66, johan.asman@mackmyra.se
Annika Hampf Fogtmann, Marknadschef, 073-640 45 40, annika.fogtmann@mackmyra.se

Vi har följt våra drömmar och skapat den svenska maltwhiskyn. Vi tillverkar den på vårt eget sätt, av lokala råvaror och helt utan tillsatser. Resultatet har satt Sverige på den internationella whiskykartan. Vi erbjuder annorlunda whiskyupplevelser för livsnjutare och nytänkare. Välkommen till Mackmyra Svensk Whisky.

Mackmyras aktie handlas på Nasdaq OMX First North. Certified Adviser är Erik Penser Bank.

Mackmyra Svensk Whisky AB
Wallingatan 2
111 60 Stockholm, Sverige
Telefon: 08 55 60 25 80
Fax: 08 55 60 25 81 
info@mackmyra.se
www.mackmyra.se

Release (PDF)