|     English / Swedish

Wed, 12 Apr 2023 08:30:00 +0200

Exklusiv small batch från Mackmyra – endast 3017 exemplar

Mackmyra Muddus är en limiterad Small Batch med exklusivt innehåll, likväl som utseende. Smakprofilen kommer ifrån fat som tidigare burit vildhallonvin och hjortronvin. Whiskyn som endast finns i 3017 flaskor har en karaktär typisk för Mackmyra men är unik i sitt slag.

Mackmyra Muddus är den första lanseringen i nytt Small Batch-koncept. Whiskyn är ett hantverk med extra mycket kärlek och har ett nytt utseende som skvallrar om lyx och elegans. Ett exklusivt stycke svensk whiskyhistoria helt enkelt. För samlaren och livsnjutaren som ställer höga krav på hantverk, smak och design.

" Den här whiskyn är inspirerad och döpt efter nationalparken med samma namn. En orörd plats där hjortron och vildhallon växer, sida vid sida i det vilda. Vi tänkte att kan man kapsla in en del av det unika och vackra från Muddus i en flaska får vi en väldigt spännande whisky," säger Lii Johnson Blender Mackmyra Svensk Whisky. 

Doften är blommig och fyllig med framträdande kryddiga citrustoner. Ju längre whiskyn får lufta desto mer framträder vanilj och karamell, tillsammans med subtila toner av hjortron och hallonmarmelad. Smaken går från orientaliska kryddor till söta bär. Hjortronet landar längre bak i munnen och kompletteras av karamell och vanilj, vilket skapar en komplex smakprofil med flera överraskningar. Eftersmaken är lång och balanserad med kryddig hetta tillsammans med hjortron och pigg yuzu.

Mackmyra Muddus är en begränsad utgåva och kommer att finnas tillgänglig via Systembolagets beställningssortiment den 19 april 2023. 

Mackmyra Muddus
Limiterad till 3017 flaskor
Säljstart: 2023-04-19
Artikelnr: 52659
Alkoholhalt: 43,7 %
Pris: 829 SEK

Mackmyra Small Batch is the defined, rare
and unique. Outstanding casks that deserve the
extra attention – bottled for a few to enjoy.

För mer information och högupplösta bilder, vänligen kontakta:
Patrick Björsjö, Head of marketing & customer experience, +46 705 70 12 72, patrick.bjorsjo@mackmyra.se

Om Mackmyra Mackmyra är pionjären och innovatören som startade den svenska whiskyexpeditionen. Whiskyn skapas med svenska råvaror, helt utan tillsatser, och genom klimatsmart destilleringsteknik. Mackmyra erbjuder prisbelönt single malt whisky, spännande whiskyupplevelser, och möjligheten att skapa sin egen whisky genom ett eget personligt 30-litersfat. Sedan 2017 skapar Mackmyra även ekologisk gin. Välkommen till Mackmyra.

Pressrelease Mackmyra Muddus SE (PDF)