|     English / Swedish

Wed, 24 Apr 2013 10:00:00 +0200

KAFFEGÖK AVSLUTAR MACKMYRA SPECIAL

Den 2 maj lanseras den sista buteljeringen i Mackmyras Special-serie. Sist ut i den framgångsrika serien blir Special:10 - Kaffegök.

År 1756 förbjöds kaffe i Sverige. Det var en hämndaktion från bondeståndet som hade förbjudits att bränna sprit för husbehov. Nu möts dryckerna igen i en hyllning till svenska dryckestraditioner - svensk sprit och svenskrostat kaffe i en ny spännande kombination.

Special:10 - Kaffegök är en begränsad upplaga av en elegant svensk maltwhisky, där vi använt vårt eleganta, orökta recept. Special:10 har intensiva kryddiga, fruktiga och blommiga toner och en karaktär som kännetecknas av whisky från amerikanska ekfat tillsammans med kryddigheter från lokalt rostade kaffebönor. Våra ”kaffefat” har vi skapat genom att först låta nyrostade kaffebönor dra i whisky. Sedan har kaffewhiskyn under några veckor mättat fat som sedan använts till slutlagring av whiskyn som kryddat Special:10.

– Det har varit en väldigt spännande resa under flera år tillsammans med Special-serien där vi fått möjlighet att experimentera med olika typer av finish-lagring på olika typer av ekfat. Jag tycker att det verkligen visat vår bredd samtidigt som vår egen Mackmyra-stil alltid funnits med genom hela serien, säger Angela D’Orazio, Master Blender på Mackmyra.

Precis som tidigare Special-buteljeringar är Kaffegök en begränsad buteljering. Systembolaget har köpt 10 000 flaskor Special:10 som lanseras i det tillfälliga sortimentet i alla butiker den 2 maj.

Med Special:10 Kaffegök avslutar vi Mackmyra Special-serien som lanserades hösten 2008. Den togs fram som en uppföljare till våra premiärbuteljeringar i den uppmärksammade Preludium-serien. Under åren har våra Special-buteljeringar sålts i stora volymer i Systembolagets tillfälliga sortiment, men även inom Travel Retail och på export i Europa och i Kanada. Flera av Specialbuteljeringarna har fått stor uppskattning och vunnit ett flertal priser i internationella whiskytävlingar. Men ett slut på Special-serien är inte ett slut på limiterade utgåvor från Mackmyra, vi låter vår Master Blender fortsätta att experimentera i våra lager.

Bilder och mer information finns på www.mackmyra.se/press.

För ytterligare information och provsmakning, kontakta:
Lars Lindberger, PR-ansvarig, 070-364 40 54,
lars.lindberger@mackmyra.se
Johan Åsman, försäljningschef, 070-720 80 66, johan.asman@mackmyra.se

Vi har följt våra drömmar och skapat den svenska maltwhiskyn. Vi tillverkar den på vårt eget sätt, av lokala råvaror och helt utan tillsatser. Resultatet har satt Sverige på den internationella whiskykartan. Vi erbjuder annorlunda whiskyupplevelser för livsnjutare och nytänkare. Välkommen till Mackmyra Svensk Whisky.

Mackmyras aktie handlas på Nasdaq OMX First North. Certified Adviser är Erik Penser Bank.

Mackmyra Svensk Whisky AB
Wallingatan 2
111 60 Stockholm, Sverige
Telefon: 08 55 60 25 80
Fax: 08 55 60 25 81 
info@mackmyra.se
www.mackmyra.se

Mackmyra Special:10 lanseras 2 maj (PDF)