|     English / Swedish

Tue, 19 Sep 2023 08:30:00 +0200

Mackmyra Svensk Rök utsedd till bästa nordiska whisky

Mackmyra Svensk Rök har blivit tilldelad guld i årets Whisky Battle Awards 2023. Denna prestigefyllda tävling, skapad av magasinen Allt om whisky och Malter Magasin, samlade över 100 tävlingsbidrag som bedömdes av en jury bestående av Sveriges ledande whiskykännare och experter. Mackmyra Svensk Rök tog hem förstapriset i kategorin "Bästa Nordiska Whisky NAS (No Age Stated)", och för att göra prestationen ännu mer anmärkningsvärd, knep även Mackmyra Ambassadör bronset.

Under våren samlades en provningspanel vid flera tillfällen för att helt blint analysera och bedöma över 100 whiskyprov, alla tillgängliga i Sverige under året. Samtliga paneldeltagare har en gedigen bakgrund. Tävlingen är ett samarbete och initiativ taget av Malter Magasins, Henric Madsen och Emma Andersson från Allt om Whisky, som såg en efterfrågan av en stor tävling i Sverige.

Poängskalan som användes i tävlingen sträckte sig upp till 10. De individuella poängen från paneldeltagarna sammanställdes för att skapa ett medelvärde, som ligger till grund för det slutliga resultatet.

Juryn beskrev Mackmyra Svensk Rök på följande sätt:

Doft
En subtil, torr rökton som för tankarna till tändstickor. Denna doft kombinerar mjuk kola med ekflisor, vitpeppar, mynta och en jordig underton.

Smak
Vid första smakupplevelsen möts man av en spännande röksmak och inslag av björkaska, vilket ger en torr munkänsla. Smaken övergår sedan till rundare toner med inslag av frukt, inklusive gröna äpplen och vaniljkola som ligger i bakgrunden. Eftersmaken är lång med en torr och fruktig rökighet som ligger kvar.

Betyg
8,4/10

Mackmyra Svensk Rök har imponerat med sin unika rökighet och har förtjänat sin guldmedalj i Whisky Battle Awards 2023. Denna seger hyllar Mackmyras innovativa och unika rökighet.

Mackmyra Svensk Rök
Artikelnr: 408
Alkoholhalt: 46,1 %
Pris: 569:-

För mer information och högupplösta bilder, vänligen kontakta:
David Johansson, Marketing lead
e-post: david.johansson@mackmyra.se, telefon:
0705 – 63 84 37

Om Mackmyra Mackmyra är pionjären och innovatören som startade den svenska whiskyexpeditionen. Whiskyn skapas med svenska råvaror, helt utan tillsatser, och genom klimatsmart destilleringsteknik. Mackmyra erbjuder prisbelönt single malt whisky, spännande whiskyupplevelser, och möjligheten att skapa sin egen whisky genom ett eget personligt 30-litersfat. Sedan 2017 skapar Mackmyra även gin. Välkommen till Mackmyra.

Pressrelease Mackmyra Svensk Rök Bäst i Norden (PDF)