|     English / Swedish

Fri, 01 Dec 2017 09:27:28 +0100

EN NY PRESTIGEWHISKY I MACKMYRAS MOMENTSERIE

Den 6 december lanserar Mackmyra en elvaårig whisky som lagrats på fat från Champagnehuset Philipponnat. Moment Prestige är det smakrika resultatet av två hantverksmässiga dryckesproducenter, Mackmyra och Philipponnat, som båda värnar om förvalta hantverket och att förädla traditioner.

Moment Prestige är som namnet antyder - en prestigefull whisky, fylld av elegans från de franska vitvinsfaten som tidigare lagrat Philipponnats fina champagne. Detta ger whiskyn en ljuv smakupplevelse av vita druvor, grapefrukt och rostad ek.

- Jag har alltid beundrat hur Philipponnat producerar sin champagne och det är en samarbetspartner som delar våra värderingar vad gäller hantverk och kvalitet. Jag kommer att skåla in 2018 med Moment Prestige i mitt glas, säger Angela D’Orazio, Master Blender Mackmyra.   

Enligt champagnehuset Philipponnats traditioner har vin från de finaste druvorna, huvudsakligen från Premier Cru- och Grand Cru-vingårdar, mognat på ekfaten. Whiskyn i sin tur är fatlagrad i Bodås Gruva.

- "Efter att vår champagne har buteljerats är vi glada över att dessa fat har hittat ett nytt hem för att mogna en sådan elegant och smakrik whisky", säger Charles Philipponnat, CEO.

Resultatet är en kraftfull, ekig whisky med toner av vita druvor och grapefrukt. Doften är fruktig med örtigt kryddig vanilj och rostad ek samt päronkola, syrliga och varma druvor, vit peppar, anis, ingefära och kardemumma. Eftersmaken är lång med tydliga champagnenoter som går mot torrare noter av ek.

Moment Prestige har fått en elegant förpackning och etikett, som visar på kopplingen till champagne. Whiskyn passar väl till vinterns festligheter.


Moment Prestige

Volym: 700 ml  

Alkohol: 46,1 %

Pris: 1 198 kronor

Artikelnummer: 82888

Lanseringsdatum: 6 december 2017

Totalt buteljerad volym: 4 111  

För mer information och högupplösta bilder, vänligen kontakta:

Heléne Airijoki, presskontakt SpoilConcept Communication

E-post: helene.airijoki@spoilconcept.se, telefon: 073 385 03 19. 

Om Mackmyra 
Mackmyra är pionjären och innovatören som startade den svenska whiskyexpeditionen. Whiskyn skapas med svenska råvaror, helt utan tillsatser, och genom klimatsmart destilleringsteknik. Mackmyra erbjuder prisbelönt single malt whisky, spännande whiskyupplevelser och möjligheten att skapa sin egen whisky genom ett eget personligt 30-litersfat. Välkommen till Mackmyra Whisky.

Release (PDF)