|     English / Swedish

Tue, 13 May 2014 08:55:00 +0200

CARL KLINGBERG FÖRSLÅS TILL NY STYRELSEORDFÖRANDE I MACKMYRA

Nomineringskommittén föreslår att den nuvarande styrelseledamoten Carl Klingberg ersätter Ulf Mattsson som styrelseordförande då denne avböjt omval. Vidare föreslås Carl von Schantz ersätta Clas Eriksson som ordinarie styrelseledamot.

Carl Klingberg har varit ordinarie styrelseledamot i Mackmyra sedan 2004. Ulf Mattsson, som varit Mackmyras styrelseordförande sedan oktober 2011, har avböjt omval av tidsskäl med hänsyn till sina övriga åtaganden. Nomineringskommittén har gjort bedömningen att Carl Klingberg utifrån sin ägarroll och sin erfarenhet är ett starkt förslag till ny styrelseordförande. I bedömningen ingår även att Carl har möjlighet att prioritera ordföranderollen med den arbetsinsats som krävs under genomförande av det pågående åtgärdsprogrammet inom Mackmyra med fokus på att öka bolagets försäljningstillväxt.

Carl har under de senaste 15 åren verkat som medgrundare och arbetat som VD och/eller styrelseledamot för flertalet internetbaserade verksamheter såsom Ongame/bwin Games, Scandinavia Online/Passagen, Resfeber, Tradera och Avanza, m.fl. Idag verkar Carl som rådgivare åt mindre och medelstora bolag i operativa och strategiska frågor rörande ledning och marknadsföring.

Carl von Schantz, som föreslås till ordinarie styrelseledamot, är sedan 2011 Chef för Division Energi inom Lantmännen och även medlem av koncernledningen. Dessförinnan var Carl vd för SAPA Profilers nordiska och baltiska verksamheter och har tidigare även varit vd för deras verksamhet i Storbritannien. Carl har en Bachelor of Arts i ekonomi från Northwestern University samt en Master of Business Administration (MBA) från Kellogg School of Management i USA.

Till övriga ordinarie styrelseledamöter föreslås omval av David Hedman, Carl-Johan Kastengren och Malin Lövemark. Nomineringskommitténs fullständiga förslag avseende punkterna 9-11 i den föreslagna dagordningen finns på Mackmyras hemsida: mackmyra.se/arsstamma

För mer information, kontakta:

Magnus Dandanell, VD, 08-55 60 25 80, magnus.dandanell@mackmyra.se 
Ulf Söderlund, CFO, 08-55 60 25 80, ulf.soderlund@mackmyra.se
 

Vi har följt våra drömmar och skapat den svenska maltwhiskyn. Vi tillverkar den på vårt eget sätt, av lokala råvaror och helt utan tillsatser. Resultatet har satt Sverige på den internationella whiskykartan. Vi erbjuder annorlunda whiskyupplevelser för livsnjutare och nytänkare. Välkommen till Mackmyra Svensk Whisky.

Mackmyras aktie handlas på Nasdaq OMX First North. Certified Adviser är Erik Penser Bank.


Release (PDF)