|     English / Swedish

Thu, 05 Jul 2012 09:59:19 +0200

Mackmyra Whiskyby - Nu med whisky!

Mackmyra Svensk Whisky öppnar den 11 juli restaurang och kommer kunna erbjuda både whisky och mat i Mackmyra Whiskyby.

I Mackmyra Whiskyby utanför Gävle har Mackmyra sedan förra året erbjudit en unik whiskyupplevelse med besök i det nya destilleriet och i det välfyllda lagret. Nu kommer Mackmyra även kunna erbjuda sina besökare att smaka på whiskyn.

Vi gör upplevelsen ännu bättre genom att ge våra gäster möjligheten att lägga till ytterligare en sinnesupplevelse i besöket. Sedan tidigare har man kunnat se, höra, känna och dofta hur svensk whisky tillverkas, nu lägger vi till möjligheten att även smaka på whiskyn, säger Lotta Åkesson, ansvarig för Mackmyras besöksverksamhet.

Provsmakningen blir möjlig i och med den servering som Mackmyra byggt där gästerna ska kunna äta i samband med sitt besök. Mackmyra har nu fått tillstånd för såväl restaurangverksamhet och servering av alkohol.

– Vi har ambitionen att erbjuda riktigt bra smakupplevelser och med den nya serveringen har vi tagit ett första steg mot att bli ledande även inom det området. Som Matambassadör för Gästrikland är jag mycket stolt över att vi nu kan erbjuda en symbios mellan lokal mat och dryck där smak-kombinationen skall stå i fokus, säger Magnus Dandanell, vd och grundare av Mackmyra.

På menyn kommer det bland annat finnas sotare från Bönan, majskyckling från Ockelbo och hängmörad biff från Hamrånge.

Restaurangen kommer att öppna för gäster onsdagen den 11 juli. Den guidade visningen i Mackmyra Whiskyby bokas på Mackmyras hemsida www.mackmyra.se.

För mer information eller besök i Whiskybyn, kontakta:

Lotta Åkesson, Eventchef, 08-55 60 25 95, lotta.akesson@mackmyra.se
Magnus Dandanell, vd, 026-54 18 80, magnus.dandanell@mackmyra.se
Lars Lindberger, pressansvarig, 070-364 40 54,
lars.lindberger@mackmyra.se

Vi har följt våra drömmar och skapat den svenska maltwhiskyn. Vi tillverkar den på vårt eget sätt, av lokala råvaror och helt utan tillsatser. Resultatet har satt Sverige på den internationella whiskykartan. Vi erbjuder annorlunda whiskyupplevelser för livsnjutare och nytänkare. Välkommen till Mackmyra Svensk Whisky.

Mackmyras aktie handlas på Nasdaq OMX First North. Certified Adviser är Erik Penser Bank.

Pressmeddelandet som pdf (PDF)