|     English / Swedish

Thu, 13 Dec 2012 10:00:00 +0100

Mackmyra stärker distributionen - inleder samarbete med Galatea Spirits AB

Med start den 1 januari 2013 inleder Mackmyra Svensk Whisky ett partnerskap med importören och distributören Galatea Spirits AB. Samarbetet omfattar försäljning och marknadsföring av Mackmyras produkter mot hotell och restauranger över hela Sverige.

Från 1 januari 2013 kommer Mackmyras produkter att bli tillgängliga för Sveriges restauranger och hotell genom dryckesimportören och distributören Galatea Spirits AB. Mackmyra som tidigare har haft en intern säljfunktion får genom samarbetet tillgång till en större säljorganisation samt tillgång till Galateas kundbas. Genom partnerskapet får Mackmyra även del av Galateas kunskap kring att bygga varumärken mot restaurangbranschen.

– Samarbetet med Galatea öppnar helt nya möjligheter att nå ut med vår whisky till restauranger över hela landet vilket vi inte kunnat göra på egen hand. Med sina erfarenheter av att bygga varumärken, sin duktiga säljorganisation och sin spännande produktportfölj är Galatea en perfekt partner för oss, säger Magnus Dandanell, vd och grundare av Mackmyra Svensk Whisky AB.

Galatea är Skandinaviens ledande ölimportör samt ägare av flera egna svenska dryckesvarumärken så som Three Towns, Arboga, Tegnér & Son, mikrobryggda S:t Eriks samt den moderna glöggen Ripa. Företaget har även en fullskalig distributionsverksamhet samt spritimport med bland annat flera whiskys i portföljen.

– Vi har ett starkt intresse för svenska hantverksmässiga drycker och blir självklart mycket glada över samarbetet med Mackmyra. Våra företag delar en gemensam grundsyn då vi båda brinner för att utveckla nya banbrytande produkter för våra konsumenter. Med Sveriges främsta whisky i sortimentet blir vårt erbjudande mot restaurangerna komplett, säger Mats Folkesson, vvd för Galatea Spirits AB.

Mackmyra grundades 1999 och har sedan några år tillbaka en stark position på den svenska whiskymarknaden. Mackmyras buteljeringar Brukswhisky och Den Första Utgåvan finns tillgängliga i Systembolagets ordinarie sortiment. Den senaste lanseringen från destilleriet är Mackmyra Bee, en whisky- och honungslikör som lanserades i november i år. Mackmyra tilldelades även i november den prestigefyllda titeln European Spirits Producer 2012 av International Wine & Spirits Competition (IWSC).

För mer information vänligen kontakta:
Magnus Dandanell, vd Mackmyra, magnus.dandanell@mackmyra.se, 08-55 60 25 80

Mats Folkesson, vvd, Galatea Spirits AB, mats@galatea.se, 0708-35 81 48

Om Galatea Spirits AB
Galatea är idag Skandinaviens ledande importör av öl och har ett brett sortiment där både starka varumärken och specialprodukter har en självklar plats. Galatea söker ständigt efter nya spännande produkter för den svenska marknaden. www.galatea.se

Vi har följt våra drömmar och skapat den svenska maltwhiskyn. Vi tillverkar den på vårt eget sätt, av lokala råvaror och helt utan tillsatser. Resultatet har satt Sverige på den internationella whiskykartan. Vi erbjuder annorlunda whiskyupplevelser för livsnjutare och nytänkare. Välkommen till Mackmyra Svensk Whisky.

Mackmyras aktie handlas på Nasdaq OMX First North. Certified Adviser är Erik Penser Bank.

Mackmyra Svensk Whisky AB
Wallingatan 2
111 60 Stockholm, Sverige
Telefon: 08 55 60 25 80
Fax: 08 55 60 25 81 
info@mackmyra.se
www.mackmyra.se

Mackmyra inleder samarbete med Galatea (PDF)