|     English / Swedish

Mon, 14 Mar 2016 14:31:00 +0100

DEN BLOMSTERTID NU KOMMER

Till sommaren lanserar Mackmyra Blomstertid, en ny whisky i den populära och prisade serien säsongswhisky. Blomstertid är en single malt whisky som delvis slutlagrats på körsbärsvinsfat. Mackmyra Blomstertid finns tillgänglig i begränsad upplaga och lanseras på Systembolaget den 6 maj 2016. 

Det är första gången Mackmyra tagit fram en whisky med körsbärsvin som tongivare, vilket ger whiskyn en särskild karaktär som passar väl till sommaren.

Blomstertid är en svensk single malt whisky som delvis har finishlagrats på fat som tidigare lagrat körsbärsvin, vilket ger en doft av bär och frukt med mjuka toner av ek, kryddiga blommor samt inslag av friska citrusfrukter. Smaken är välbalanserat bärig och fruktig med influenser av ek, russin, körsbär, vaniljkola och lätt kryddiga örter av ingefära och anis. Eftersmaken är mjukt bärig och torrt kryddig av ek.

Körsbärsblommans rosa färg återfinns i både förpackningen och svagt i whiskyn som har fått en aning rosa nyans av sin tid på körsbärsfat. Blomstertid är en whisky som kommer helt till sin rätt under ljumna sommarkvällar.

Mackmyras säsongswhisky Blomstertid lanseras på Systembolaget den 6 maj i begränsad upplaga. 

Mackmyra Blomstertid
Volym: 700 ml
Alkoholhalt: 46,1%
Pris: 598 kr
Artikelnummer: 40465
Lanseringsdatum: 6 maj 2016


För mer information och högupplösta bilder, vänligen kontakta: 
Heléne Airijoki, presskontakt SpoilConcept Communication
E-post: helene.airijoki@spoilconcept.se
Telefon: 073 385 03 19 

Om Mackmyra 
Mackmyra är pionjären och innovatören som startade den svenska whiskyexpeditionen. Whiskyn skapas med svenska råvaror, helt utan tillsatser, och genom klimatsmart destilleringsteknik. Mackmyra erbjuder prisbelönt single malt whisky, spännande whiskyupplevelser och möjligheten att skapa sin egen whisky genom ett eget personligt 30-litersfat. Välkommen till Mackmyra Whisky.

Mackmyras aktie handlas på Nasdaq OMX First North. Certified Adviser är Erik Penser Bank. 

Pressmeddelande Mackmyra BLOMSTERTID (PDF)