|     English / Swedish

Tue, 23 May 2017 13:53:41 +0200

Mackmyra lanserar en whisky tillsammans med Tomas Ledin

Mackmyra har tillsammans med den folkkära artisten och låtskrivaren Tomas Ledin skapat Moment Ledin - en elegant svensk maltwhisky, lagrad på Sauternvinfat. Moment Ledin lanseras i begränsad upplaga den 1 juni i Systembolagets beställningssortiment. 

Mackmyra Moment Ledin är en speciell whisky, skapad av Mackmyras Master Blender Angela D’Orazio tillsammans med den folkkära artisten Tomas Ledin, som också är en stor whiskykonnässör. Under hösten 2016 tillbringade Tomas och Angela en dag tillsammans i whiskylagret Bodås Gruva, 50 meter under jord, där de provade många olika fat. Tomas fattade tycke för Sauternvinfaten och resultatet blev precis så som de båda hoppats – en elegant whisky som både är mjukt ekig och kryddig.

- Det var en mycket rolig upplevelse att få vara med i valet av fat och delta i framställningsprocessen. Whiskyn är precis i min smak, otroligt god, mjuk och smakfull. Jag är självklart väldigt stolt över resultatet och att jag tillsammans med landets främsta destilleri står bakom en svensk single malt i Momentserien, säger Tomas Ledin.

Mackmyra Moment Ledin är en mycket begränsad upplaga av en elegant svensk maltwhisky som lagrats på bourbonfat i fyra och därefter slutlagrats i fem år på franska ekfat som innehållit Sauternvin. Doften är rik, fruktig och kryddig med en ekig och kryddig smak med toner av ingefära, kokos, vaniljkola, apelsinskal och päronkola.  

- Vi hade väldigt roligt när vi testade alla olika fat. Jag är glad att Tomas föll för Sauternvinfaten. Moment Ledin är galet god med sina mjuka fruktiga, kryddiga toner och lena smaker av frukt och smörig kola. Det är en perfekt sommarwhisky och jag vet att den kommer bli uppskattad, avslutar Angela D’Orazio, Master Blender på Mackmyra

Moment Ledin är en elegant guldgul svensk single malt-whisky med lätta röda reflexer. Whiskyn kan avnjutas när som helst, exempelvis som avec efter en god middag.

Tomas Ledin berättar om samarbetet https://mackmyra.se/moment-ledin/

Pris: 1 198 kronor
Alkoholhalt: 48%
Volym: 70 cl
Total buteljerad volym: ca 2 400 flaskor
Lanseras i Systembolagets beställningssortiment: 1 juni 2017

Mer info om Mackmyra Moment – de finaste faten:
Mackmyras Master Blender Angela D’Orazio stöter ibland på fat som utmärker sig bland övriga under sina provsmakningsturer i Bodås gruva och på Fjäderholmarna. Därför har Mackmyra skapat Moment, som är en mycket begränsad serie där de unika faten får komma till sin rätt. Eftersom det handlar om ett litet antal fat varje gång så är upplagorna i Momentserien mycket begränsade. 

För mer information och högupplösta bilder, vänligen kontakta:
Heléne Airijoki, presskontakt SpoilConcept
E-post: helene.airijoki@spoilconcept.se
Telefon: 073 385 03 19

Om Mackmyra 

Mackmyra är pionjären och innovatören som startade den svenska whiskyexpeditionen. Whiskyn skapas med svenska råvaror, helt utan tillsatser, och genom klimatsmart destilleringsteknik. Mackmyra erbjuder prisbelönt single malt whisky, spännande whiskyupplevelser och möjligheten att skapa sin egen whisky genom ett eget personligt 30-litersfat. Välkommen till Mackmyra Whisky. Mackmyras aktie handlas på Nasdaq OMX First North. Certified Adviser är Erik Penser Bank.