|     English / Swedish

Wed, 08 Aug 2012 08:00:00 +0200

Mackmyra anställer exportinriktad försäljningschef

Som ett led i arbetet att sprida den svenska whiskyn utanför landets gränser anställer Mackmyra Svensk Whisky AB en Sales Director med stor erfarenhet av export och internationell försäljning av svenska kvalitetsdrycker

Mackmyras nya Sales Director heter Johan Åsman, är 45 år och civilekonom med stor erfarenhet av försäljning och marknadsföring i en internationell miljö. Han kommer senast från jobbet som Sales & Marketing Director på The Real Stevia Company med verksamhet på tre kontinenter. Tidigare har han under flera år varit ansvarig för försäljning av Absolut Vodka i Central- och Västeuropa och även exportchef på Spendrups Bryggeri AB.

– Mackmyras produkt och varumärke är enormt spännande och det ska bli riktigt roligt att få vara med på resan att etablera den på marknader utanför Sverige, säger Johan Åsman.

Mackmyra Svensk Whisky har i dag en marknadsledande position i Sverige, med de flerfaldigt belönade produkterna Den Första Utgåvan och Mackmyra Brukswhisky. Mackmyra exporterar redan i dag till ett tiotal länder i Norden, Västeuropa och Nordamerika, men har uttalade ambitioner att utveckla exporten.

– Vi tycker att vår svenska whisky är för bra för att stanna i Sverige, så Johans stora erfarenhet från spritbranchen blir en bra tillgång för oss nu när vi har större volymer tillgängliga för export, säger Magnus Dandanell, grundare och vd på Mackmyra Svensk Whisky.

Johan Åsman tillträder som Sales Director den 20 augusti.

Läs mer om Mackmyra på www.mackmyra.se/ir

För mer information kontakta:
Magnus Dandanell, vd, 08-55 60 25 83, magnus.dandanell@mackmyra.se
Lars Lindberger, pressansvarig, 070-364 40 54, lars.lindberger@mackmyra.se


Vi har följt våra drömmar och skapat den svenska maltwhiskyn. Vi tillverkar den på vårt eget sätt, av lokala råvaror och helt utan tillsatser. Resultatet har satt Sverige på den internationella whiskykartan. Vi erbjuder annorlunda whiskyupplevelser för livsnjutare och nytänkare. Välkommen till Mackmyra Svensk Whisky.

Mackmyras aktie handlas på Nasdaq OMX First North. Certified Adviser är Erik Penser Bank.

Mackmyra Svensk Whisky AB
Wallingatan 2

111 16 Stockholm, Sverige
Telefon: 08 5560 2580
Fax: 08 5560 2581 
info@mackmyra.se
www.mackmyra.se

Pressmeddelandet som pdf (PDF)