|     English / Swedish

Thu, 26 Apr 2012 08:00:00 +0200

Svensk whisky på rikstäckande butikskedja i Storbritannien

Den brittiska butikskedjan The Whisky Shop med butiker från Brighton i söder till Inverness i norr har köpt in och marknadsför Mackmyras whisky över hela landet.

The Whisky Shop grundades 1992 när man öppnade sin första butik i Edinburgh. I dag är de Storbritanniens största butikskedja som är specialiserad på whisky med 20 butiker över hela landet.

– Vår whisky har funnits i Storbritannien i några år, men främst i ett antal mindre whiskybutiker. Nu när The Whisky Shop valt att ta in vår whisky kommer vi nå väldigt många fler whiskyintresserade britter, säger Lisa Collins, ansvarig för UK på Mackmyra.

– Vi är  imponerade av den fantastiska kvaliteten i Mackmyras whisky och vi ser verkligen fram emot att kunna erbjuda våra kunder en ny spännande whisky. Det är med stolthet som vi lanserar Mackmyra i alla våra 20 butiker över hela landet, säger Andrew Torrance, vd för The Whisky Shop.

The Whisky Shop har köpt in Mackmyra Den Första Utgåvan som kommer stå på hyllan i alla butiker. Dessutom har de köpt Mackmyra Special:03 och Mackmyra Special:04 som kommer finnas i de största butikerna och i webshoppen.

Den Första Utgåvan lanserades 2008 och är i dag marknadsledande i sitt segment i Sverige. Whiskyn har vunnit flera priser, t ex Gold i IWSC 2011, och har hyllats av recensenter, t ex Johan Hansell i amerikanska Whisky Advocate: "I’m very impressed. It’s youthful, but not immature. Very intriguing too. A fun whisky with a playful personality. More please!"

Mer information om Mackmyra och bilder hittar du på www.mackmyra.se/press

För mer information kontakta:
Rikard Lundborg, marknadschef, 08-55 60 25 83, rikard.lundborg@mackmyra.se
Lisa Collins, Country Manager UK, 08-55 60 25 80, lisa.collins@mackmyra.se
Lars Lindberger, pressansvarig, 070-364 40 54, lars.lindberger@mackmyra.se

Vi har följt våra drömmar och skapat den svenska maltwhiskyn. Vi tillverkar den på vårt eget sätt, av lokala råvaror och helt utan tillsatser. Resultatet har satt Sverige på den internationella whiskykartan. Vi erbjuder annorlunda whiskyupplevelser för livsnjutare och nytänkare. Välkommen till Mackmyra Svensk Whisky.

Mackmyras aktie handlas på Nasdaq OMX First North. Certified Adviser är Erik Penser Bank.

Release (PDF)