|     English / Swedish

Wed, 12 Nov 2014 09:00:00 +0100

MACKMYRAS STORSÄLJARE HYLLAS AV WHISKYLEGEND OCH FÅR EN NY FÖRPACKNING

Mackmyras bästsäljare Brukswhiskyn hyllas av whiskylegendaren Jim Murray.
I årets utgåva av Whisky Bible 2015 får Bruskwhiskyn 95,5 poäng vilket motsvarar ”Superstar whiskies that give us all a reason to live” med motiveringen ”One of the most complex and most beautiful structured whiskies of the year. A Mackmyra masterpiece, cementing the distillery among the world’s true greats.” 

Brukswhiskyn får i dagarna en ny presentförpackning, perfekt att ge bort till julklapp. Den nya förpackningen berättar, precis som flaskan, storyn om Mackmyra. Whiskyn är en mycket omtyckt och prisbelönt klassiker bland Mackmyras produkter och finns i Systembolagets ordinarie sortiment för 399 kr.

- Brukswhiskyn är en av våra mest uppskattade produkter i Sverige som har fått stor upp- märksamhet internationellt, främst i UK och Frankrike. Det är en lättillgänglig whisky som tydligt visar sitt svenska ursprung, en perfekt tisdagswhisky, säger Susanne Tedsjö, marknadschef och försäljningsansvarig på Mackmyra. Vi har valt att ge Brukswhiskyn en presentförpackning för att den lättare ska kunna ges i present.

Ritningarna på förpackning och flaska är till stor del Mackmyras orignialritningar som grundarna skissade fram vid uppstarten av det första svenska whiskydestilleriet för över 15 år sedan. Lägg bland annat märke till

Fatägaren – En hyllning till Mackmyras fatägare och ambassadörer som tidigt var med på resan att skapa den första svenska maltwhiskyn.

Små fat – Lagring på mindre fat ger whiskyn mer kontakt med fatet vilket i sin tur utveck- lar whiskyn snabbare. Mackmyra använder sig till stor del av mindre fat av hög kvalitet.

Pilotdestilleret – I över två år testade Mackmyra fram över 170 olika recept för att hitta den perfekta svenska smaken för en svensk whisky. Resultatet blev ett elegant och ett rökigt recept som är basen än idag.

Mackmyra Brukswhisky är en single malt med en balanserad, fruktig och knäckig karaktär. Doften är ren och ungdomlig med lätta kryddiga toner av svensk torv och enris tillsammans med en tydlig fruktighet av kola, citrus och päron. Njut den som den är, med eller utan is vid valfritt tillfälle. 

Susanne Tedsjö, Försäljnings- och Marknadschef Tel: 070 - 841 92 24, susanne@mackmyra.se 

Vi har följt våra drömmar och skapat den svenska maltwhiskyn. Vi tillverkar den på vårt eget sätt, av lokala råvaror och helt utan tillsatser. Resultatet har satt Sverige på den internationella whiskykartan. Vi erbjuder annorlunda whiskyupplevelser för livsnjutare och nytänkare. Välkommen till Mackmyra Svensk Whisky.

Mackmyras aktie handlas på Nasdaq OMX First North. Certified Adviser är Erik Penser Bank.


Release (PDF)