|     English / Swedish

Mon, 25 Feb 2013 09:00:00 +0100

Mackmyra Bee tar plats i Systembolagets fasta sortiment

Mackmyras nya whisky- och honungslikör, Bee, lanserades i november förra året. Den stora efterfrågan gör att Bee från den 28 februari ingår i Systembolagets fasta sortiment.

I höstas presenterade Mackmyra Svensk Whisky Bee, den första svenska whiskylikören med honung. Drycken görs på Mackmyras whisky och ekologisk honung från trakten kring Mackmyra i Gävle. Bee lanserades i beställningssortimentet i november, men den stora efterfrågan gör nu att Systembolaget tar in likören i sitt fasta sortiment från den 28 februari.

– Det känns fantastiskt att Bee fått ett sådant positivt mottagande och det visar att det finns en efterfrågan på spännande och innovativa drycker i Sverige. När Bee nu kommer finnas ute i fler butiker, tillsammans med vår whisky, har ännu fler människor möjlighet att stifta bekantskap med den, säger Johan Åsman, försäljningschef på Mackmyra Svensk Whisky.

Bee är lätt att tycka om med sin inbjudande färg och fylliga, delikata smak. Drycken har aromer av demerarasocker, vanilj, smörkola med lätta, fatiga toner i bakgrunden. Eftersmaken är honungssöt med inslag av mandel, kaffe och citrus. Bee är en renodlad likör med en alkoholhalt på 22 %, vilket balanserar upp den milda smaken.  Den goda, välbalanserade smaken gör att Bee med fördel avnjuts kyld helt ensam, eller som avslutning på en god middag. Den är också en utmärkt smaksättare i drinkar!

Bee finns tillgänglig på Systembolaget och kostar 229 kronor.

Mackmyra Svensk Whisky har i dag en marknadsledande position i Sverige, med de flerfaldigt belönade produkterna Den Första Utgåvan och Mackmyra Brukswhisky, och utsågs till European Spirits Producer 2012 av IWSC. Mackmyra exporterar i dag whisky till bland annat Danmark, Norge, Finland, Frankrike, Storbritannien, Kanada och USA.

Bilder och mer information hittar du på www.mackmyra.se/press.

För ytterligare information och provsmakning, kontakta:
Johan Åsman, försäljningschef, 070-720 80 66, johan.asman@mackmyra.se
Lars Lindberger, pressansvarig, 070-364 40 54, lars.lindberger@mackmyra.se

Vi har följt våra drömmar och skapat den svenska maltwhiskyn. Vi tillverkar den på vårt eget sätt, av lokala råvaror och helt utan tillsatser. Resultatet har satt Sverige på den internationella whiskykartan. Vi erbjuder annorlunda whiskyupplevelser för livsnjutare och nytänkare. Välkommen till Mackmyra Svensk Whisky.

Mackmyras aktie handlas på Nasdaq OMX First North. Certified Adviser är Erik Penser Bank.

Mackmyra Svensk Whisky AB
Wallingatan 2
111 60 Stockholm, Sverige
Telefon: 08 55 60 25 80
Fax: 08 55 60 25 81 
info@mackmyra.se
www.mackmyra.se

Bee till Systembolagets fasta sortiment pressmeddelande (PDF)