|     English / Swedish

Fri, 14 Apr 2023 16:10:40 +0200

Guldregnet fortsätter för Mackmyra

Den senaste tiden har guldmedaljer delats ut på löpande band i internationella sammanhang till det innovativa destilleriet i Gävle. Under pågående mässa utsågs Mackmyra Ambassadör som slutgiltig vinnare i den prestigefyllda kategorin ”bästa single malt whisky, no age – 12 years” på En Öl & Whiskymässa i Göteborg, där den i en blindprovning tävlade mot whiskysorter från hela världen. Den varsamt lagrade whiskyn har även tidigare hyllats för dess komplexitet, tydliga profil och välbalanserade sammansättning.

Mackmyra Ambassadör är en limiterad single malt, cask strenght whisky lagrad på ambassadörsfat och är en introduktion till Reserve-konceptet som ger livsnjutare möjlighet till personliga fat och upplevelser världen över. Ambassadör är en historisk samlarutgåva där Mackmyra för första gången lanserar en utgåva med samma design och ”look” som det eftertraktade Reserve-konceptet.

Juryns motiverng lyder
En härligt somrig och smörig whisky med toner av kola, päronpaj och anis. En svensk fruktbomb!

”Detta är en i raden av fina utmärkelser den senaste tiden. Mackmyra går från att vara en uppstickare till etablerad och tongivande inom nya världens whisky-producenter. Vi, team Mackmyra, känner oss stolta men också välförtjänt hedrade,” säger Patrick Björsjö Marknadschef Mackmyra

Mackmyra har genom sin strävan i att skapa en tydlig, innovativ och modern, svensk whisky skapat ambassadörsfatet som bidrar starkt till att Mackmyra utvecklar och är ledande i kategorin Nya världens whisky. Det modifierade fatet är en innovation från Mackmyra - byggt med ex-bourbon i kroppen och ny svensk ek i locken. Vilket ger whiskyn både söta vaniljtoner ifrån den amerikanska vita eken (bourbon) och kryddiga örter från den svenska eken.

Mackmyra Ambassadör är en elegant, orökig whisky som bjuder på fruktiga toner av gröna äpplen, söt citrus och subtil vaniljfudge i doften. En hint av ingefära, anis och varma toner av toffe och karamelliserad mandel i smaken med en kryddig, medellång finish av päron, tobak och cederträ i eftersmaken. Den här whiskyn är en introduktion till Mackmyra Reserve och dess exklusiva design, där du själv skapar din egen personliga whisky.

Mackmyra Ambassadör finns för beställning via Systembolagets beställningssortiment!

Mackmyra Ambassadör
Limiterad till 3166 flaskor
Artikelnr: 57733
Alkoholhalt: 48,8 %
Pris: 790 SEK

För mer information och högupplösta bilder, vänligen kontakta:
Patrick Björsjö, Head of Marketing & Customer Experience
e-post: patrick.bjorsjo@mackmyra.se, telefon: 0705-70 12 72

Om Mackmyra Mackmyra är pionjären och innovatören som startade den svenska whiskyexpeditionen. Whiskyn skapas med svenska råvaror, helt utan tillsatser, och genom klimatsmart destilleringsteknik. Mackmyra erbjuder prisbelönt single malt whisky, spännande whiskyupplevelser, och möjligheten att skapa sin egen whisky genom ett eget personligt 30-litersfat. Sedan 2017 skapar Mackmyra även ekologisk gin. Välkommen till Mackmyra.

Pressrelease Mackmyra Ambassadör vinner guld Gbg 2023 (PDF)