|     English / Swedish

Fri, 16 Mar 2012 08:00:00 +0100

Världens största spritinköpare väljer Mackmyra Whisky

Det kanadensiska alkoholmonopolet i Ontario, LCBO,  väljer Mackmyra Svensk Whisky till årets "Distillery Feature" och köper in fyra olika buteljeringar med lansering i maj.

LCBO är den kanadensiska provinsen Ontarios motsvarighet till svenska Systembolaget, och är världens största inköpare av alkoholdrycker med över 600 butiker. Mackmyra blir årets första "Distillery feature" hos LCBO, vilket betyder att de köper in flera buteljeringar samtidigt och marknadsför gemensamt.

– Givetvis är det en viktig milstolpe, för oss och för svensk whisky, när världens största spritinköpare väljer att köpa in Mackmyra. LCBO kan välja whisky från hela världen och i denna konkurrens står vi oss bevisligen bra, säger Rikard Lundborg, marknadsdirektör och Mackmyragrundare.

– Mackmyras whisky har väckt stor uppmärksamhet hos whiskyentusiaster, recensenter och media. På LCBO har vi ett special-utbud i utvalda butiker . Där erbjuder vi prisvinnande, hantverksmässig och småskalig whisky från hela världen och Mackmyra passar perfekt in i den profilen, säger Greg Tranah, inköpschef på LCBO.

LCBO har köpt Mackmyra Brukswhisky, Den Första Utgåvan, Mackmyra Special:04 och Moment Medvind - whisky som alla har belönats med guldmedaljer i internationella whiskytävlingar. Whiskyn kommer lanseras i LCBOs butiker den 12 maj.

– Mackmyra erbjuder oss möjligheten att uppleva deras "terroir", ett begrepp som främst associeras med vin, men som är noga uttryckt i Mackmyras whisky och som erbjuder en helt unik smakupplevelse, säger Greg Tranah, inköpschef på LCBO.

Mer information och bilder hittar du på www.mackmyra.se/press

För mer information kontakta:
Rikard Lundborg, marknadsdirektör, 08-55 60 25 84, rikard.lundborg@mackmyra.se
Lars Lindberger, pressansvarig, 070-364 40 54, lars.lindberger@mackmyra.se

Vi har följt våra drömmar och skapat den svenska maltwhiskyn. Vi tillverkar den på vårt eget sätt, av lokala råvaror och helt utan tillsatser. Resultatet har satt Sverige på den internationella whiskykartan. Vi erbjuder annorlunda whiskyupplevelser för livsnjutare och nytänkare. Välkommen till Mackmyra Svensk Whisky.

Mackmyra Svensk Whisky AB
Wallingatan 2

111 60 Stockholm, Sverige
Telefon: 08 55 60 25 80
Fax: 08 55 60 25 81 

info@mackmyra.se
www.mackmyra.se

wkr0001.pdf (PDF)
wkr0002.pdf (PDF)