|     English / Swedish

Wed, 26 Jan 2022 08:00:00 +0100

Mackmyra lanserar Karaktär Carl Hamilton single malt whisky

I denna utgåva möts Jan Guillous skapelse och Mackmyras prisbelönta whisky som tillsammans resulterat i Karaktär Carl Hamilton. En elegant och sofistikerad whisky präglad, precis som Hamilton av USA och Sverige, lagrad på amerikanska bourbonfat och fat av robust svensk ek.

Whiskyn finns till försäljning på Systembolaget fr.o.m den 26:e januari i en begränsad upplaga om 3000 flaskor. 

I mitten av 80-talet gjorde underrättelseofficer Carl Hamilton framstående entré i en tid präglad av det kalla krigets slut. En tidsepok på gränsen mellan det Sverige som varit och det Sverige som kommit att växa fram. Jan Guillous serie om Carl Hamilton blev omedelbart en stor framgång, som med åren kom att växa till en av Sveriges största romansuccéer genom tiderna. Karaktären har precis som whiskyn mognat med värdighet och är högaktuell genom nya boken, Den som dödade helvetets änglar, filmatiseringar med premiär senare i vår och nu även en whisky.

- Mackmyra har en stark tradition av unika samarbeten som resulterat i nya smaker så väl som upplevelser. Karaktär Carl Hamilton är ytterligare ett exempel på hur vi drivs av att tänka i nya banor. Whiskyn är resultatet av ett roligt och noggrant utvalt samarbete som kommer att bjuda på välsmakande spänning i varje ”kapitel”, Patrick Björsjö Mackmyra.

Smaken är kryddig ingefära, peppar och citrus. Runda, välstämda toner av smörkola och vanilj. I bakgrunden finns nötiga inslag av söt mandelmassa.
Eftersmaken är balanserad, rund med vanilj och ek.

 

Karaktär Carl Hamilton lanseras i en begränsad upplaga om 3000 flaskor i Systembolagets beställningssortiment den 26 januari 2022.

Karaktär Carl Hamilton
Limiterad till 3000 flaskor
Säljstart: 2022-01-26
Artikelnr:  55374
Alkoholhalt: 45,5 %
Pris: 749,00 SEK

För mer information och högupplösta bilder, vänligen kontakta:

Patrick Björsjö, Head of marketing & customer experience, +46 705 70 12 72, patrick.bjorsjo@mackmyra.se

Om Mackmyra Mackmyra är pionjären och innovatören som startade den svenska whiskyexpeditionen. Whiskyn skapas med svenska råvaror, helt utan tillsatser, och genom klimatsmart destilleringsteknik. Mackmyra erbjuder prisbelönt single malt whisky, spännande whiskyupplevelser, och möjligheten att skapa sin egen whisky genom ett eget personligt 30-litersfat. Sedan 2017 skapar Mackmyra även ekologisk gin. Välkommen till Mackmyra.

Pressmeddelande Mackmyra Karaktär Carl Hamilton (PDF)