|     English / Swedish

Mon, 28 Jul 2014 15:21:40 +0200

MEDALJREGN ÖVER MACKMYRA SVENSK WHISKY

Mackmyra var först i Sverige med att tillverka en svensk single maltwhisky och nu har de återigen bevisat att de ligger i framkant med att föra fram svensk whisky som en utmanare till de traditionella skotska och irländska kollegorna.

I den prestigefyllda tävlingen International Wine and Spirit Competition (IWSC) har Mackmyra- belönats med inte mindre än sju outstanding silver och två silver. 

Medaljvinnarna är:

Outstanding Silver

Svensk Rök, Midvinter, Reserve Double Wood Elegant, Reserve Double Wood Rök, -Moment Malström, Moment Vinterträdgård, Moment Aegirs Bior

Silver

Midnattssol, Moment Bärnsten

- Det känns fantastiskt att vårt arbete med att ta fram ny spännande whisky uppmärksammas. Vi vill fortsätta utmana traditionell whisky med vår egna stil med svensk touch, säger Angela D’Orazio, Master Blender på Mackmyra Svensk Whisky.

IWSC grundades för 45 år sedan och är en av världens absolut främsta tävlingar inom vin och sprit. Tidigare i år belönades Midnattssol, Svensk Rök, Moment Malström och Midvinter- på International Spirits Challenge (ISC). 

Susanne Tedsjö, Försäljningschef

Tel: 070 - 841 92 24, susanne@mackmyra.se 

Vi har följt våra drömmar och skapat den svenska maltwhiskyn. Vi tillverkar den på vårt eget sätt, av lokala råvaror och helt utan tillsatser. Resultatet har satt Sverige på den internationella whiskykartan. Vi erbjuder annorlunda whiskyupplevelser för livsnjutare och nytänkare. Välkommen till Mackmyra Svensk Whisky.

Mackmyras aktie handlas på Nasdaq OMX First North. Certified Adviser är Erik Penser Bank.


MEDALJREGN ÖVER MACKMYRA SVENSK WHISKY (PDF)