|     English / Swedish

Thu, 27 Apr 2017 13:00:00 +0200

Mackmyra lanserar en ny whisky exklusivt för travel retail-marknaden

Mackmyra lanserar Expedition, en svensk single malt whisky framtagen exklusivt för travel retail-marknaden i en limiterad upplaga. Expedition hyllar whiskyhantverket och sökandet efter nya och inspirerande upptäckter.

Mackmyra Expedition är elegant single malt whisky med en lätt kryddig touch av rök som i huvudsak lagrats på bourbonfat och svenska ekfat som mättats med ett svensk hjortronvin vilket ger whiskyn en unik svensk prägel.

Travel retail-marknaden är enorm och nu med en unik exklusiv produkt tar vi första steget ut på den globala marknaden, säger Lisa Collins, ansvarig för travel retail på Mackmyra.

Expedition är en whisky med stor balans och komplexitet med toner av mjuk vanilj, frukt, karamell och hjortron. I eftersmaken finns en mild rökig krydda tillsammans med mjuka tobaksblad, lakrits och torkade örter.

 Expedition speglar Mackmyras svenskhet och originalitet. Den är perfekt för internationella whiskydrickare som vill upptäcka svenska smaker, fortsätter Lisa.

Expedition finns till försäljning från 1 maj på utvalda konton.
Rekommenderat försäljningspris: 699 sek
Alkoholhalt: 46,1%
Volym: 500 ml

För mer inforamtion kontakta:
Susanne Tedsjö, Försäljnings- och marknadschef, susanne@mackmyra.se, 0708-419 224

Om Mackmyra 

Mackmyra är pionjären och innovatören som startade den svenska whiskyexpeditionen. Whiskyn skapas med svenska råvaror, helt utan tillsatser, och genom klimatsmart destilleringsteknik. Mackmyra erbjuder prisbelönt single malt whisky, spännande whiskyupplevelser och möjligheten att skapa sin egen whisky genom ett eget personligt 30-litersfat. Välkommen till Mackmyra Whisky.

Mackmyras aktie handlas på Nasdaq OMX First North. Certified Adviser är Erik Penser Bank.

Pressrelease Mackmyra Expedition (PDF)