|     English / Swedish

Wed, 06 May 2015 13:00:00 +0200

Ny säsongswhisky - SOMMARTID

Den 8 maj lanseras nästa släpp i Mackmyras populära serie säsongswhisky – Sommartid på Systembolaget. Mackmyra Sommartid är en fruktig smakrik single malt whisky som finishlagrats på fat som tidigare innehållit hjortronvin. 

- Sommartid är inspirerad av vår mycket omtyckta Brukswhisky med skillnaden att den är både äldre, alla fat är från destilleringsåret 2008, och delvis finishlagrad på fat som tidigare lagrat hjortronvin, säger Angela D’Orazio, Master Blender på Mackmyra.

Resultatet är en fruktig och smakrik whisky med en viss smörighet, vanilj och kola. Den är härligt välbalanserad mellan en fin fruktig syrlighet och en lätt kryddig örtighet med vaniljkola, anis och torkade tobaksblad. Texturen är medelfyllig, lätt sirapslik och har en liten syrlighet.

För att fira solens återkomst skapades Sommartid. En whisky för ljusa dagar och ljumna kvällar.

Mackmyras serie säsongswhisky är begränsade utgåvor av ovanliga finish-lagringar med tydlig koppling till säsongens uttryck och våra nordiska smaker. Tidigare släpp i serien har uppmärksammats med prestigefyllda priser i några av världens främsta tävlingar

Midvinter (lanserades november 2013)
- Wizards of Whisky 2015, gold
- IWSC 2014, outstanding silver
- ISC 2014, brons

Midnattssol (lanserades maj 2014)
- Wizards of Whisky 2015, Worlds Best Single Malt Whisky
- ISC 2014, gold
- Stockholm Beer & Whisky Festival 2014, guld
- IWSC 2014, outstanding silver

Iskristall (lanserades december 2014)
- WWA 2015, Best European Single Malt Whisky
- Stockholm Beer & Whisky Festival 2014, silver

För mer inforamtion kontakta:
Susanne Tedsjö, Försäljnings- och marknadschef
Tel: 0708-419 224, susanne@mackmyra.se

Om Mackmyra 
Mackmyra är pionjären och innovatören som startade den svenska whiskyexpeditionen. Whiskyn skapas med svenska råvaror, helt utan tillsatser, och genom klimatsmart destilleringsteknik. Mackmyra erbjuder prisbelönt single malt whisky, spännande whiskyupplevelser och möjligheten att skapa sin egen whisky genom ett eget personligt 30-litersfat. Välkommen till Mackmyra Whisky.

Pressmeddelande Sommartid (PDF)