|     English / Swedish

Wed, 23 Aug 2017 10:00:00 +0200

MACKMYRA LANSERAR EN ROSA WHISKY, FRÅN LAGRING PÅ FAT SOM MÄTTATS MED KÖRSBÄRSVIN

Mackmyra Moment Körsbär är en rosa whisky som fått sin färg från finishlagring på fat som mättats med sött körsbärsvin. Moment Körsbär finns tillgänglig i en mycket begränsad upplaga och lanseras på Systembolaget den 7 september.

Våren 2016 lanserade Mackmyra Blomstertid, en whisky som delvis slutlagrats på fat som mättats med körsbärsvin. Blomstertid belönades med inte mindre än fyra prestigefulla medaljer varav två guld, och var en mycket uppskattad whisky som snabbt sålde slut. Nu är det dags för en ny favorit, Moment körsbär.

Moment Körsbär är en svensk single malt whisky som lagrats på fat som mättats med sött körsbärsvin. Resultatet är en finstämd smakkombination av söta körsbär, vanilj, frukt och kryddig ek. Doften av bär och frukt har mjuka toner av ek, kryddiga blommor samt inslag av friska citrusfrukter. Eftersmaken är lång, fruktig och kryddig.

- Moment Körsbär har i över åtta år, till största delen, lagrats på fat som mättats med ett sött körsbärsvin, vilket har gett whiskyn en tydlig rosa ton och karaktär. Moment Körsbär är en mer komplex och mycket smakrik variantav vår mycket uppskattade säsongswhisky Blomstertid, säger Angela D’Orazio, Master Blender Mackmyra.   

Moment Körsbär har en mörk rosa ton som även återspeglas i förpackningen. Whiskyn kommer till sin fulla rätt under svala höstkvällar.

Moment Körsbär
Volym:                                  700 ml
Alkohol:                                47 %
Pris:                                       1 198 kronor
Artikelnummer:                  40413-01
Lanseringsdatum:               7 september 2017
Totalt buteljerad volym:    2 400 flaskor

För mer information och högupplösta bilder, vänligen kontakta:
Heléne Airijoki, presskontakt SpoilConcept Communication
E-post: helene.airijoki@spoilconcept.se
Telefon: 073 385 03 19

Om Mackmyra 

Mackmyra är pionjären och innovatören som startade den svenska whiskyexpeditionen. Whiskyn skapas med svenska råvaror, helt utan tillsatser, och genom klimatsmart destilleringsteknik. Mackmyra erbjuder prisbelönt single malt whisky, spännande whiskyupplevelser och möjligheten att skapa sin egen whisky genom ett eget personligt 30-litersfat. Välkommen till Mackmyra Whisky. Mackmyras aktie handlas på Nasdaq OMX First North. Certified Adviser är Erik Penser Bank.