|     English / Swedish

Mon, 12 Feb 2024 08:30:00 +0100

Mackmyra 25 år - jubileumsfest hela 2024

Mackmyra Svensk Whisky AB, en av världens mest innovativa spritproducenter och pionjärer av nordisk single malt whisky, firar stolt 25 år av innovation, hållbarhet och upplevelser. 2024 blir ett jubileumsår där Mackmyra presenterar unika evenemang, jubileumsutgåvor, provningar och ett exklusivt jubileumsfat.

 Jubileumsevent

Det första jubileumseventet gick av stapeln redan den 2 februari på livsnjutarnas Hällsnäs där både whiskylager och Michelinrestaurang Signum ramas in av idyllisk herrgårdsmiljö. Näst på tur står Mackmyradagarna i Gävle den 31/5 -1/6 – en jubileumsfestival med underhållning, food pairing, dryckesprovningar och mycket mer. Den 31 augusti går chartrad båt ut till Fjäderholmarna där jubileumsprovning, middag och intim konsert med Harriet Nauer väntar. Fler event och jubileumsprovningar kommer att annonseras senare under året.

 

Utgåvor som berättar en historia

De fyra jubileumsutgåvorna, var och en med sin egen unika prägel, är som kapitel i Mackmyras historia. Från djärva experiment till Mackmyra-klassiska smaker – dessa flaskor bär på berättelser om passion, mod och nyfikenhet. Varje utgåva är begränsad till 1999 (året Mackmyra grundades) flaskor som hyllar arvet, betydelsefulla personer samtidigt som den ger ny energi och blickar framåt mot nya äventyr. Den första jubileumsutgåvan lanseras i samband med Mackmyradagarna.

 

Jubileumsfatet

Mackmyras jubileumsfat (30L) är tillverkat av jungfrulig amerikansk vitek och rostat med ”alligator char” till perfektion, vilket framhäver ekens sötma och dess oemotståndliga toner på ett enastående sätt. För samlaren är detta fat en exklusiv skatt, medan livsnjutaren kommer uppskatta dess komplexitet och subtila elegans med framträdande toner av smörkola, vanilj och apelsin.

Fatet säljs under en begränsad tid och är noga utvalt av Mackmyras ambassadörer.

 

"Vårt 25-års jubileum är inte bara en tillbakablick på det förflutna utan representerar också våra rejäla kliv framåt som verksamhet. Fantastiska utgåvor och händelser kantas av ett större intresse än någonsin för vårt arbete. De kommande jubileumsutgåvorna och det exklusiva jubileumsfatet representerar vår passion för att utforska nya smaker och skapa minnesvärda upplevelser för våra fantastiska fans och livsnjutare värden över.” Louise Karlsson, CXO Mackmyra Svensk Whisky. 

 

 

Mackmyra jubileumsfat lanseras på utvalda provningar och event from den 12 februari 2024. Mer information om jubileumsåret och fateterbjudandet finns på mackmyra.se/25years

 

Mackmyra 25 år - Jubileumsfat

Fattyp: Amerikansk vitek

Volym: 30 liter

Pris från: 19.900 SEK

 

 


För mer information om eventen och jubileumsfatet, vänligen kontakta:

Louise Karlsson, Chief experience officer
e-post: louise.karlsson@mackmyra.se, telefon: +46(0)73 – 414 38 42

 

För mer information och högupplösta bilder, vänligen kontakta:

David Johanson, Marketing lead
e-post: david.johansson@mackmyra.se, telefon: +46(0)70 – 563 84 37

Om Mackmyra Mackmyra är pionjären och innovatören som startade den svenska whiskyexpeditionen. Whiskyn skapas med svenska råvaror, helt utan tillsatser, och genom klimatsmart destilleringsteknik. Mackmyra erbjuder prisbelönt single malt whisky, spännande whiskyupplevelser, och möjligheten att skapa sin egen whisky genom ett eget personligt 30-litersfat. Sedan 2017 skapar Mackmyra även gin. Välkommen till Mackmyra.

Pressmeddelande Mackmyra 25 år (PDF)