|     English / Swedish

Thu, 25 Sep 2014 11:53:19 +0200

ISKRISTALL – VINTERNS UTGÅVA AV MACKMYRAS POPULÄRA SÄSONGSWHISKY

Den 5 december lanseras Mackmyras nya säsongswhisky på Systembolaget. En svensk maltwhisky, mjukt värmande likt den öppna spisens sista glöd. Mackmyra Iskristall är en smakrik, kryddig och värmande single malt whisky som passar bra när vinterns kyla slår till. 

Iskristall kännetecknas av Mackmyras eleganta recept som finishlagrats på smakrika Pedro Ximénez (PX) sherryfat.
– Pedro Ximénezdruvan ger en intensivt fruktig och mörk sherry med toner av ljuvliga kanderade frukter vilket var precis den smak och uttryck jag ville lägga till Iskristall, säger Angela D’Orazio, Master Blender på Mackmyra.

Resultatet är en kryddig whisky med söta russintoner, kola och vanilj. Mjukt värmande, likt den öppna spisens sista glöd. Mångsidig men perfekt balanserad.

Att lagra på sherryfat är en stark tradition inom whiskyvärlden då sherryfaten ger en perfekt balans till whiskyn. Sherryn som dryck har dock fallit i glömska de senaste åren, men är numera en trendig avec bland unga londonbor.

Servera gärna Mackmyra Iskristall tempererad för att få fram de varma tonerna och gärna tillsammans med söt lakrits av bästa kvalitet för en spännande och annorlunda smakkombination.

Mackmyra Iskristall presenteras på Sthlm Beer & Whisky Festival
25-27 september och 2-4 oktober. Iskristall finns tillgänglig på Systembolaget från 5 december och kostar 598 kr. 

FÖR MER INFORMATION OCH PROV, KONTAKTA

Susanne Tedsjö, Försäljnings- och Marknadschef Tel: 070 - 841 92 24, susanne@mackmyra.se 

Vi har följt våra drömmar och skapat den svenska maltwhiskyn. Vi tillverkar den på vårt eget sätt, av lokala råvaror och helt utan tillsatser. Resultatet har satt Sverige på den internationella whiskykartan. Vi erbjuder annorlunda whiskyupplevelser för livsnjutare och nytänkare. Välkommen till Mackmyra Svensk Whisky.

Mackmyras aktie handlas på Nasdaq OMX First North. Certified Adviser är Erik Penser Bank.


Angela doftar (PDF)
Mackmyra-Iskristall frilagd (PDF)
Mackmyra-Iskristall (PDF)