|     English / Swedish

Mon, 16 Apr 2012 09:00:00 +0200

Ledande distributör lanserar Mackmyra i New York

I dag börjar den amerikanska vin- och spritdistributören Opici Wine Company sälja Mackmyras svenska whisky över hela New York City.

Under de senaste tolv månaderna har Mackmyra själva lanserat whiskyn på ett fåtal utvalda platser i New York. Nu har Mackmyra kommit överens med den amerikanska vin- och spritdistributören Opici Wine Company som med start den 16 april börjar sälja Mackmyras whisky i New York City, som har över 8 miljoner invånare (över 18 miljoner invånare inklusive förorter). Med 50 säljare och över 2 000 kunder gör samarbetet med Opici att försäljningsinsatsen nu mångdubblas.

– Vi på Opici Wine Company är väldigt förväntansfulla och glada för att kunna lägga Mackmyras underbara whisky till vår New York-portfölj med “Whisky of the World”. Kvalitén är enastående och vi ser fram mot att bygga upp en bred distribution av Mackmyra i hela staten New York, säger Lou Geneux, Spirits Director på Opici.

– Mackmyra väcker intresse och nyfikenhet i New York. Storyn, paketeringen och inte minst smaken gör att amerikanerna tar till sig vår whisky, säger Jonathan Luks, Country Manager för USA och som själv arbetade i New York under stor del av 2011.

– Det är väldigt spännande tider för oss som jobbar med whisky i USA just nu eftersom konsumenternas intresse för såväl whisky som annan brun sprit har exploderat. Den passion och engagemang som Mackmyra har, tillsammans med deras känsla för kvalitet, gör att de har möjlighet att bli framgångsrika på alla våra marknader och även över hela USA, säger Lou Geneux, Spirits Director på Opici.

– Intresset för varumärket Mackmyra är långt ifrån en svensk företeelse. Det finns knappast någon plats där konkurrensen är tuffare än i New York, men vi känner att vi står oss väl på den internationella whiskyarenan, säger Rikard Lundborg, marknadsdirektör och Mackmyragrundare.

Opici Wine Company of New York grundades 1945. New York-grenen av Opici har gjort sig kända för sina goda kunskaper om både vin och sprit och har jobbat efter samma principer som gjort Opici Wine Group framgångsrika under 90 år. Med sin senaste expansion i upstate New York är Opici NY redo bli det mest framstående vin- och spritföretaget i staten New York. Mer information på www.opici.com.

Den whisky från Mackmyra som finns tillgänglig i New York är den prisbelönta Den Första Utgåvan, i literformat.

(forts. nästa sida)

Redan idag kan man köpa Mackmyra på ett antal utvalt ställen i New York. Några exempel är: Park Avenue Liquor Store och Astor Wines (butiker), Aquavit och The Maidstone Hotel (restauranger) och Death and Co. och Employess Only (barer).

Bilder och mer information om Mackmyra hittar du på www.mackmyra.se/press.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Jonathan Luks, country manager USA, 070-742 75 57, jonathan.luks@mackmyra.se

Rikard Lundborg, marknadschef,  070-672 41 21, rikard.lundborg@mackmyra.se
Lars Lindberger, pressansvarig, 070-364 40 54, lars.lindberger@mackmyra.se

Lou Geneux, Spirits Director Opici, geneuxl@opici.com

Vi har följt våra drömmar och skapat den svenska maltwhiskyn. Vi tillverkar den på vårt eget sätt, av lokala råvaror och helt utan tillsatser. Resultatet har satt Sverige på den internationella whiskykartan. Vi erbjuder annorlunda whiskyupplevelser för livsnjutare och nytänkare. Välkommen till Mackmyra Svensk Whisky.

Release (PDF)