|     English / Swedish

Wed, 11 Nov 2020 09:00:00 +0100

Mackmyra lanserar en exklusiv rökig utgåva med smak av körsbär

Mackmyra introducerar en ny utgåva i den exklusiva serien Moment, avsedd för vinterns stundande högtider och middagar. Moment Körsbärsrök är en single malt whisky som sedan destilleringen på Mackmyra Bruk fått mogna i Bodås Gruva. Utgåvan som elegant balanserar mellan kryddighet, sötma och rök lanseras i en mycket begränsad upplaga den 25 november 2020 i Systembolagets beställningssortiment.

Mackmyras rökiga nyhet Moment Körsbärsrök är en kryddig och rökig whisky med inslag av söta körsbär, destillerad på Mackmyra Bruk 2010 och 2011. Receptet bygger på en kombination av rökigt destillat som lagrats på ex-bourbonfat, samt elegant destillat som lagrats på fat som mättats med körsbärsvin vilket gett whiskyn en fruktig sötma med en tydlig körsbärsnyans – en ovanlig smakkombination. Whiskyn är medelrökig då körsbärstonerna har kompletterats med både Mackmyras små 30-litersfat i rökigt recept och 100 - 128-litersfat som lagrat Mackmyras destillat med röksvans.

För mig är en mogen och rökig whisky, som denna, med slutfinish på körsbärsvinsfat en riktig ”end-of-the-year-whisky”. Den passar fantastiskt tillsammans med en roquefortost eller en mjuk, mogen brie och några nötter för att avsluta en fin middag med familj och vänner i höstmörkret. Den har en perfekt tydlig rökighet som inte tar över de andra finstämda smakbärarna i whiskyn, säger Angela D’Orazio Master Blender Mackmyra.

Smaken är fruktig och rökig i kombination med välbalanserad kryddighet från tjära, torv, enris, vanilj och fruktiga bär, rostad ek, anis, citrus och päronkola. Färgen har aprikosfärgade varma reflexer.

Moment Körsbärsrök lanseras i en begränsad upplaga om 1 500 flaskor i Systembolagets beställningssortiment den 25 november 2020.

Moment Körsbärsrök

Limiterad till 1500 flaskor
 Säljstart: 2020-11-25
 Artikelnr: 83522-01
Alkoholhalt: 43,0 %
Pris: 1 199,00 SEK

 

Mer info om Mackmyra Moment – de finaste faten:

Mackmyras Master Blender Angela D’Orazio stöter ibland på fat som utmärker sig bland övriga under sina provsmakningsturer i Bodås gruva och på Fjäderholmarna. Därför har Mackmyra skapat Moment, som är en mycket begränsad serie där de unika faten får komma till sin rätt. Eftersom det handlar om ett litet antal fat varje gång så är upplagorna i Momentserien mycket begränsade.

För mer information och högupplösta bilder, vänligen kontakta:
Heléne Airijoki, presskontakt SpoilConcept
E-post: helene.airijoki@spoilconcept.se
Telefon: 073 385 03 19

Om Mackmyra Mackmyra är pionjären och innovatören som startade den svenska whiskyexpeditionen. Whiskyn skapas med svenska råvaror, helt utan tillsatser, och genom klimatsmart destilleringsteknik. Mackmyra erbjuder prisbelönt single malt whisky, spännande whiskyupplevelser, och möjligheten att skapa sin egen whisky genom ett eget personligt 30-litersfat. Sedan 2017 skapar Mackmyra även ekologisk gin. Välkommen till Mackmyra.

Pressmeddelande Mackmyra Körsbärsrök (PDF)