|     English / Swedish

Fatägarresa till Frankrike & Plantation Rum

Välkommen på en oförglömlig resa till vin- och dryckesregionerna Bordeaux och Cognac!
Vi startar vår resa i Frankrikes femte största stad – den pittoreska hamnstaden Bordeaux, strax intill Atlantkusten. Här har den eleganta stadskärnan anor från 1700-talet som bara är en av anledningarna till att staden fått sin plats på Unescos prestigefulla världsarvslista. En passande beskrivning är ett ”mindre Paris”, men det som verkligen satt Bordeaux på världskartan är ändå de världsberömda vinerna.

BORDEAUXS DRYCKESHISTORIA

Medoc, St-Émilion, Pomerol och Sauternes är alla namn på vinregoiner du hittar i Bordeaux – och räknar vi Châteaunamn hittar vi över tretusen. Ett Château betecknar en vingård, men behöver tvärtemot vad många tror inte betyda att det är ett slott. Här, i den urgamla staden långt tidigare i historien, stod salthandeln i fokus och kvalitén på traktens vin höll låg kvalitet – men det skulle snart förändras.
På 1450-talet gjorde ett par nyfikna holländare en upptäckt som drastiskt skulle förändra Bordeauxs vinhistoria – de lärde sig destillera vinet, som kom att kallas ”brandwijn”, och på så sätt tog det bara upp en sjättedel så stor plats på handelsbåtarna. Vinet hälldes sedan i tunnor av ek som gav ifrån sig kraftigt med smak och resultatet blev en succé och lite därtill. Här startade alltså konjakens historia och idag finns det över 300 producenter i varierande storlek.

Besök Maison Ferrand & Plantation Rum

På resans tredje dag gör vi ett unikt besök på en av världens främsta boutiqueproducenter av sprit, Maison Ferrand. Här träffar vi grundaren och ägaren till Plantation Rums, Alexandre Gabriel, som visar oss runt berättar om sin fantastiska historia från företagets grundande till var de
är idag. Självklart bjuder dagen också på provsmakning
och berättelser om samarbetet mellan Plantation Rum och vår svenska whisky.

Reseprogram

DAG 1

Ankomst till Bordeauxs flygplats där vår svensktalande guide och privata buss väntar på oss. Vi startar med lunch och vinprovning på ett vinslott i närheten. Innan innan vi checkar in på Hotel Radiosson Blu 4 kan du njuta av en härlig promenad längs floden Garonne, eller varför inte ta ett besök på det fantastiska vinmuseét Cité du Vin. Den som önskar är varmt välkommen att upptäcka stadens sevärdheter tillsammans med vår reseledare. Under kvällen njuter vi av en gemensam middag tillsammans.

DAG 2

Vi checkar ut från vårt hotell och vårt första stopp för dagen blir den charmiga staden St-Émilion i ett av de mest kända vindistrikten i Bordeaux. Efter detta gör vi ett besök på vinslottet Château La Domi.

DAG 3

I dag är en spännande dag då vi gör ett exklusivt besök på Plantation Rums Maison Ferrand. Vi spenderar större delen av dagen tillsammans med ägaren och grundaren Alexandre Gabriel. Rundvisning och provsmakning står självklart på programmet med gemensam middag i Cognac på kvällen.

DAG 4

Vi checkar ut från vårt hotell och vår första programpunkt denna dag är ett besök på eleganta Masion Rémy Martin. Här får vi en rundvisning och provsmakar husets välsmakande drycker. Lunch på egen hand innan det är dags att bege sig till flygplatsen. Med reservation för ändringar utanför vår kontroll.

FLYGTIDER

9/10 Stockholm – Amsterdam 06.30 – 08.40
Amsterdam – Bordeaux 09.25 – 11.05
12/10 Bordeaux – Paris 18.30 – 19.50
Paris – Stockholm 20.45 – 23.20

 

Boende

Bordeaux – HÔTEL RADISSON BLU 4 *

Hotellet ligger inom gångavstånd till det lummiga området Chartrons, känt för sina livliga affärer, kaféer och restauranger. Till centrum går du på ca. tjugo minuter längs Garonnefloden. Läs mer om hotellet här.
Rummen har:
– Minibar
– TV
– Kaffe/tekokare
– Gratis wi-fi

Congac – HÔTEL FRANCOIS PREMIER 4 *

Hotell ligger centralt i en elegant 1800-talsbyggnad i Cognac. Här finns ett exklusivt hälsocenter med både hamam och pool. Läs mer om hotellet här.
Rummen har:
– TV
–  Minibar
– Kaffe/tekokare
– Gratis wi-fi
– Massagebehandlingar i hotellets spaanläggning på begäran

I resan ingår

– Flygresa med KLM/Air France Arlanda
– Bordeaux tur och retur inkl. bagage (tillåten vikt/storlek meddelas inför avresan), flygskatter och avgifter
– Boende tre nätter; en natt i Bordeaux och två nätter i Cognac på 4* hotell
– Privat buss i Frankrike enligt program
– Två besök på vinslott. Visning och provsmakning ingår.
– Unikt heldagsbesök på Maison Ferrand där visning och provsmakning ingår.
– Ett besök på cognacshuset Rémy Martin. Visning och provsmakning ingår.
– Tre frukostbufféer
– Tre luncher; två i samband med slottsbesök inkl. 2 glas vin och kaffe samt en lunch under besöket på Maison Ferrand
– Två middagar inkl. 2 glas vin och kaffe
– Dricks till busschaufför
– Svensktalande reseledning under hela vistelsen
– Representant från Mackmyra
– Resegaranti från statliga resegarantin
Teknisk arrangör är Specialresor Unlimited AB.

Bokning & Pris

Pris per person: 17 500 kr
Enkelrumstillägg: 2 800 kr
Boka resan via info@special-resor.se eller ring på 054-188900.

HAR DU FRÅGOR OM RESAN?

eric.brack@mackmyra.se
Hoppas vi ses i solen!
/ Vänliga hälsningar fatansvarig (och reseledare) Eric Bräck