|     English / Swedish

Mackmyra

Scorpions

Volym: 70 cl I Alkoholhalt: 40 % vol. I Art.nr: 83083

Tillsammans med de tyska hårdrockslegenderna Scorpions har vi tagit fram en innovativ whisky som adderar en lika tydlig som originell tysk twist till drycken. Den djupa relationen mellan Scorpions och sina svenska fans manifesteras numera inte bara genom sin svenska trummis I Mikkey Dee, som anslöt för ett par år sedan. Med lanseringen av Scorpions Rock ’n Roll Star Single Malt Whisky Cherry Cask tar de den tysk-svenska kärleksaffären till nästa nivå.

Whiskyn är lagrad i amerikanska f.d. Bourbonfat och tidigare Oloroso-sherryfat. Med ytterligare en slutlagring på tyska körsbärsvinfat ger mötet mellan tyska fatinfluenser och svenskt whiskyhantverk ett fantastiskt resultat.

Medan det är relativt vanligt att nyttja fat som tidigare innehållit portvin, sherry eller madeira inom whiskyvärlden kommer bruket av tyska körsbärsvinfat garanterat få whiskykonnässörerna att höja ett nyfiket ögonbryn. Sötman från körsbären I kombination med vaniljen från bourbonfaten och de nötigt smöriga dragen från sherryfaten ger en rik skala av smaker som kompletterar varandra perfekt.

Bandet själva är spända på att äntligen få släppa sin första whisky och kommenterar:
“Äntligen har vi vår egen Scorpions-whisky, vi älskar den! Just den här tappningen är perfekt lagrad I fantastiska söta tyska körsbärsvinfat. Vi hoppas ni gillar den… Let’s Rock the Night and Taste The Sting!”

Angela D’Orazio, Master Distiller, Mackmyra:
“Otroligt härliga killar, Rudolf, Mickey och grabbarna var extremt trevliga och intresserade. Jag tycker vi tog fram fin whisky ihop, med en härlig arom av fruktig vanilj från ex-bourbonfaten, mjuk smörighet från olorosofat samt en lite sötare touch av körsbärsfat; att det blev en finish med både sherry & cherry gav whiskyn en perfekt balans.” 

LADDA NED PRODUKTBLAD

LADDA NED PRODUKTBILD