|     English / Swedish

Mackmyras Smögenlager fyller tio år!

I år fyller Mackmyras lager på Smögen 10 år och det vill vi såklart fira med pompa och ståt. Den 27 maj vill vi därför bjuda in dig och dina vänner till en härlig festkväll med middag, provningar och roliga berättelser från det gångna årtiondet. Hoppas vi ses där!
Under 2006 påbörjade vi vårt arbete med att undersöka intresset för svensk maltwhisky med lagring på Smögen. Intresset visade sig vara minst sagt stort, inte bara från Smögenborna men  också från övriga boende i Västsverige.
Sedan invigningen 2007 har det nu lagrats över 2 000 personliga whiskyfat på lagret i Smögen och vi på Mackmyra har haft chansen till lika många trevliga möten med våra fatägare.

 

En tradition och stor behållning för oss är fatägardagarna som vi anordnar med utgångspunkt från lagret. Det årliga hummerfisket och fatprovningsträffarna på Smögens havsbad har hittills skapat många fina minnen och är för många av våra kunder en stor del av fatägarupplevelsen.
Grundpaketet inkluderar entré och middag. Övriga provningar, som exempelvis fatprovningar, whiskykryss och lunch, väljer du till efter eget intresse och smak.
 Här bokar du din plats på jublieet
– Här ser du programmet för dagen

Jubileumsfat med körsbärsmättning

För att fira detta 10-årsjubileum vill vi erbjuda dig ett helt nytt fat som vi kallar för Jubileumsfatet. Fatet är ett 1st fill Bourbon som vi mättat med ett fantastiskt körsbärsvin från södra Tyskland, och som vanligt väljer du själv vilket recept du vill fylla ditt fat med. Denna typ av körsbärsvinsmättning användes även till whiskyn ”Blomstertid” som vann fina priser både i Sverige och på internationella tävlingar.
Slutresultatet för jubileumsfatet blir liknande Blomstertid, fast med en större kraftfullhet och mer körsbärstoner – en Blomstertid i högblom skulle man kunna säga. På grund av den limiterade tillgången av vin från den småskaliga producenten görs jubileumsfatet i en begränsad upplaga på ca. 50 fat.
Whiskyns grundkaraktär blir välbalanserat bärig och fruktig med toner av ek, russin, mogna körsbär, vanilj, choklad, citrus och lätt kryddiga örter av tobaksblad och anis.
Körsbärsvinet Amorella-Kirsch är ett hantverksmässigt dessertvin från Amorella Kirsch Manufaktur i södra Tyskland där vinet framställts sedan 1948. Innan Jubileumsfaten fylls upp med destillat har de mättats med detta vin i två månader. 
Du kan välja att fylla ditt fat med vårt eleganta, förlagrade, rökiga eller extra rökiga recept. För det förlagrade receptet rekommenderar vi att du lagrar din whisky mellan 1-3 år.
Jubileumsfaten finns tillgängliga så länge lagret räcker.

Boende och busspaket

SEALODGE
Logi ink. frukost med del i tvåbäddsrum: 500 kr per person.
Boka via info@sealodge.se, 0523-70302
www.sealodge.se

SMÖGENS GÄSTHEM
Logi ink. frukost med del i tvåbäddsrum 450 kr per person.
Boka via info@smogensgasthem.se 0523-387 00
www.smogensgasthem.se

BUSSPAKET
Vi startar vår bussresa i Skaraborg och tar oss raskt mot Smögen och Mackmyras jubileum 27 maj. Här kan du se bussens hållplatser samt dagens program.

Smögens Hafvsbad
Dubbelrum från 1790 kr per natt och enkelrum från 1245 kr ink. frukost, tillgång till spaavdelning & gym samt lån av badrock & tofflor.
Boka via spa@smogenshafvsbad.se eller ring 0523-66 84 50.
Har du frågor om jubileumsfatet eller vill veta mer om festen? Kontakta Patrick Björsjöpatrick.bjorsjo@mackmyra.se eller 070 570 12 72.

Beställ