|     English / Swedish

COCKTAILSOMMAR MED EMIL ÅRENG

BARTURNÉN SOM LÅTER DIG UPPLEVA SMAKER OCH DOFTER – OCH INSPIRERAS AV KREATIVT HANTVERK
Den erkända och kreativa barchefen Emil Åreng är nu Mackmyras mixolog och kommer utveckla nya drinkrecept för Mackmyra! Detta samarbete inleder vi med en sommarturné mellan landets bästa cocktailbarer.
Varje stopp inleds med ett mingel som vi kallar för Mack Attack, Mackmyracrew finns på plats tillsammans med Emil Åreng, där han delar med sig av sin kunskap och lär ut tekniker samt serverar en handfull nykomponerade recept på somrigt svalkande cocktails. Du kan självklart passa på att prova ditt eget fat om du förbokat detta. Kvällen avslutas med en inspirerande middag som serveras tillsammans med cocktails komponerade av kreatören Emil Åreng.

 

Program

17.00 – 19.00 – Mack Attack
Gästspel i baren. Skönt häng tillsammans med Emil och representanter från Mackmyra, där vi plockat med vår absolut finaste Reserve, berättar mer om hantverket samt hur du kan skapa din alldeles egen whisky eller fatlagrade gin. Vill du prova ditt eget fat går detta utmärkt!
19.30 – 21.00 Middag & Cocktails
En inspirerande middag serveras tillsammans med en kreativ cocktailmeny.
21.00 –  till sent – Mack Attack fortsätter
Emil gästspelar vidare i baren med  Mackmyras whisky- och ginsortiment.

Vi ses!

8/7 – Örnsköldsvik – Strandkaj
16/7 – Karlshamn, Brasserie Fridolf
26/7 – Umeå, Harlequin
28/7 – Östersund, Jazzköket
29/7 – Smögen, Skäret Krog
30/7 – Fjällbacka, Stora Hotellet
2/8 Öland Borgholm, Robinson Crouse
19/8 Stockholm, Sandhäxan
28/8 – Gävle, Whiskybyn

Bokning av bord för din Mackmyramiddag sker direkt via respektive restaurang.

Är du fatägare och vill prova ditt fat? Då förbeställer du ditt prov som vanligt via fatwebben. Senast 14 dagar före besöket på din favoritbar.
FATWEBB

Om Emil

Emil Åreng, uppväxt i Umeå, startade sin karriär med en bartenderutbildning i London 2005. Efter 10 års erfarenhet utsågs han till Årets Bartender 2015 och i media har han omnämnts som en av världens bästa. Emil är även dryckesredaktör för magasinet Café, där han delar med sig av sina upplevelser.
2016 gav han ut sin första bok ”Salongs i Norrland – en cocktailresa av Emil Åreng”, som utsågs till ”Best Cocktail Book in the World 2016” i den prestigefulla internationella branschtävlingen Gourmand Awards. Som bartender är Emil innovativ och skapar spännande smakkompositioner och sedan 2018 är han Creative Director för Cadierbaren på Grand Hôtel i Stockholm.
Instagram – @emilareng
Emils dryckesblogg – Café.se