|     English / Swedish

Vinterevent i Whiskybyn 5 mars

Vinterevent

Boka 5 mars: 

VINTEREVENT I WHISKYBYN

Lördagen den 5 mars bjuder vi in till en härlig heldag med både nya provningar och några gamla klassiker. Vad tror du om en whisky-provning med ett musik- & whiskyquiz? För dig som är fatägare finns möjligheten att boka in dig på speciella  fatprovningar både med inriktning på fat där det snart är dags för buteljering eller fat som är yngre än 2 år.

Program
Under dagen erbjuder vi World Distiller- turer, fatprovning av fat som lagras i Skogslagret eller Bodås, spännande whiskyprovningar och självklart lunch och middag. Du komponerar själv ihop ditt eget program för dagen beroende på vad du vill vara med på.

12.30 – 14.00    World Distiller-tur
12.00 – 13.30    Fatprovning*, fokus fat 0-2 år.
12.00 – 15.25    Fatfyllning med lunch (förbokade fat)
14.00 – 15.25    World Distiller-tur
15.30 – 17.30    Whiskyprovning med musik- & whiskyquiz
17.45 – 19.15    World Distiller-tur
18.00 – 20.00    Fatprovning* med middag
18.30 – 20.00    Fatprovning*, fokus buteljering

* Vi kan endast erbjuda fatprovning av fat som lagras i Skogslagret eller Bodås.

BOKA DIN DAG HÄR >>
Fatprovning & fatfyllning bokas separat via Fatwebben>>

Hela dagen är vår restaurang öppen, boka bord via kundservice, 026-541880 eller kundservice@mackmyra.se

WHISKYPROVNING MED MUSIK- & WHISKYQUIZ

Välkommen till en ny innovativ provning framtagen just för Vintereventet. Vill du bredda sina kunskaper i whisky och musik på ett roligt och annorlunda sätt är det här provningen för dig! Vi provar sex olika sorters Mackmyra i kombination av ett quiz med musik- & whiskyfrågor.
Pris: 320 kr
Tid: 15.30-17.30

Boka Whisky- & musikquiz>>

FATPROVNINGAR

(gäller endast fat som lagras i Skogslagret och Bodås)

– med fokus på fat 0-2 år
Den här fatprovningen är främst för dig som har ett fat som är upp till 2 år eller för dig som vill veta grunderna mer i hur vi provar våra fat och vad som händer med destillatet i faten de 2 första åren. Vi går igenom vad som är karaktäristiskt i doft och smak för de första åren och vilken viktig roll rådestillatet har för whiskyn.
Tid: kl. 12.00 – 13.30

– med inriktning buteljering
Har du ett fat över tre år och har funderat på buteljering? Eller vill du kanske veta mer om hur du ska veta att ditt fat är klart? Då ska du titta hit!
Den här dagen erbjuder vi en fatprovning med fokus på just buteljering! Vi går igenom smakprofiler för fat som har  lagrats i över tre år och vilka smaker och dofter man kan leta efter.
Tid: kl. 18.30 – 20.00

– med whiskyinspirerad middag
Provsmaka ditt fat under ledning av en av våra provningsledare och avnjut sedan en whiskyinspirerad tvårättersmiddag tillsammans med andra fatägare i vår restaurang.
Tid: kl. 18.00 – 20.00

Boka fatprovning >>

FATFYLLNING MED LUNCH

Efter fatfyllarfredagarnas succé har vi nu valt att lägga en fatfyllning på lördagens vinterevent med liknande upplägg. Istället för middag börjar vi med en whiskyinspirerad lunch. Därefter samlas vi för att fylla era fat som följs av en  specialkomponerad storprovning där vi fördjupar oss i betydelsen av fatets storlek. Har du ett fat som ska fyllas- passa på att vara med på fyllningen på vinteravslutningen.

Tid: kl. 12.30-15.25
Pris: 325 kr

Boka fatfyllning >>

WORLD DISTILLER- TUREN

World Distiller-turen är en speciellt framtagen tur som syftar till att illustrera det prestigefyllda priset vi fick som World Distiller of the Year av Wizards of Whisky.
Under turen visar vi upp Mackmyra Destilleri med fokus på nytänkande och innovation och berättar hur vi gör de fyra whisky som hamnade på 10 i topp listan. Passa även på att kombinera turen med en whiskyprovning där vi presenterar våra smakfulla 30-litersfat.

Tid:
kl. 12.30 – 14.00
kl. 14.00 – 15.25
kl. 17.45 – 19.15
Pris: 150 kr

Boka World Distiller >>
VARMT VÄLKOMNA DEN 5 MARS