|     English / Swedish

Mackmyra

Vinterglöd

Volym: 70 cl / Alkoholhalt: 46,1 % vol. / Art. nr: 11469

Mackmyra Vinterglöd är en värmande och kryddig single malt whisky destillerad på Mackmyra Bruk. Denna utgåva är inspirerad av den svenska vintertraditionen att värma sig med glödgat vin under de kallare månaderna. Vinterglöd är slutlagrad på en del ekfat som mättats med svenskt glöggvin och andra med Pedro Ximénez sherry.

Whiskyn har toner av apelsin, kanderad frukt och mandel tillsammans med ek och ingefärsliknande kryddighet. Ett spännande alternativ till vinterns traditioner!

Angela D’Orazio, Master Blender, Mackmyra

Glöggvin har en så unik och tydlig karaktär, att en ytterst liten del behöver slutlagras på dessa fat för att ge den där extra glöden till whiskyn. Vinterglöd är en mycket varm och omhuldande whisky som passar ypperligt nu när hösten kommer, men även framför brasan efter en kall dag i skidbacken.

Eric Bräck, Säljansvarig Norden

– Efter succén med säsongsutgåvan Midvinter under hösten 2013 har vi ständigt fått förfrågningar om när vi ska bjuda på ytterligare en whisky med glöggfinish. I samband med arbetet tillsammans med Saturnus och deras glögg ”Svensk Vinter” växte fram, blev ”Vinterglöd” en naturlig fortsättning. Vi är förmodligen det enda destilleriet i världen som vågat sig på denna idé att slutlagra single malt whisky på glöggvinsfat. Det passar vår vilja att vara ”Explorers in whisky” perfekt.

Vinterglöd är ett samarbete med Saturnus glögg.

SATURNUS GÖR GLÖGG SPETSAD MED MACKMYRA WHISKY

– Glöggen har en angenämt mjuk framtoning, diskret citrus i kombination med glöggkryddor och ett inslag av vanilj, beskriver Mackmyras Master Blender Angela D´Orazio. Whiskyn vi använt är en single malt som lagrats i fem år i lätt rostade ekfat i vår egen gruva i Bodås.

Här läser du mer om samarbetet och Saturnus nya vitvinsglögg.


Doft

Kryddig och fruktig med marmeladgodis, kanderade apelsinskal, muscovadosocker och varma russintoner blandade med lätta glöggaromer, vanilj och smörkola. Mjuk oljighet med söta russin och rostad ek, mandelmassa, ingefära och päronkola.


Smak

Kryddig, fruktig och ekig. Kanderad frukt och apelsin, kryddig vanilj med rostade ektoner, ingefära, tobaksblad och mandlar. En medelfyllig lätt oljig textur. Eftersmaken är rikt ekig, kryddig och fruktig.