|     English / Swedish

MACKMYRA

Motörhead whisky

Volym: 70 cl I Alkoholhalt: 40 % vol. I Art.nr: 87196-01

I Systembolagets ordinarie sortiment. Pris: 666kr

Världens mest högljudda band släpper världens förmodligen mest efterlängtade whisky.

Vid det här laget vet alla att Motörhead går sin egen väg och gör saker och ting på sitt egna vis. För att fira 40 år av trumhinnekrossande släpps nu Motörhead Whisky tillsammans med Brands For Fans och Mackmyra Svensk Whisky.

Den kompromisslösa attityd som går igen i bandets musik märks också i Motörhead Whisky: bourboninfluenserna är tydliga, det är en pigg och vital – närmast kaxig – whisky som håller en perfekt balans med snygga karamelltoner och de typiska vaniljdragen från amerikanska fat.

Den 1:a oktober 2015 släpptes Motörhead Whisky på Systembolaget, och bandet har varit aktiva med val av såväl fat som blandning för att sätta sitt namn på etiketten. Med Motörhead Whisky gör bandet två topp-releaser i en smäll då Motörheads nya album “Bad Magic” precis släppts och toppat försäljningslistor i flera länder.

Mikkey Dee, trummis i Motörhead: ”Vi tycker att det är grymt kul att få lansera en whisky i samarbete med ett svenskt världsberömt destilleri, Mackmyra. Whiskyn är otroligt god, fyllig och smakrik med en riktigt fin bourbon-ton då den lagrats på bourbon-fat. Vi har alla i bandet varit med i framställnings-processen och är mycket stolta över resultatet och glada att nu få lansera en sådan fin och karaktärstark whisky, Motörhead-style.”

Om Motörhead Whisky

Batch ett av Motörhead whisky är en begränsad upplaga svensk single maltwhisky med en ekig och lätt fruktig karaktär som kännetecknas av Mackmyras femårig amerikansk nya ekfatslagrade whisky, där en del av whiskyn har avslutats på olorosofat det sista halvåret. Alkoholstyrkan är på 40%, då whiskyn är utspädd efter lagringen i Mackmyras lager.
 Whiskyn är därför svalfiltrerad, så ingen dimmighet bör uppstå i flaskan eller i glaset, om whiskyn skulle serveras i en lägre temperatur. Sammanfattningsvis är det en njutbar, lättdrucken och lätt ekig och kryddig svensk maltwhisky. Whiskyn är kylfiltrerad.

Motörhead_Böurbon_prodbild_2015_NEW_FRILAGD


Doft

Fruktig, nötig och kryddig med ekfatsaromer av vanilj och mandel, citrus och torkad frukt. Kryddiga och örtiga aromer av tobak och anis


Smak

Kryddig, fruktig, lätt nötig och örtig med karaktär av citrus, tobaksblad, mandel och vaniljiga ekfat


motorhead

brons-medalj-webb

motorhead

brons-medalj-webb