|     English / Swedish

Mackmyra

Sweden Rock 2015

Vildhallon

Volym: 70 cl I Alkoholhalt: 40 % vol. I Art.nr: 84996

Lanserades 2 april 2015.

Vad händer om du tar ett av Sveriges starkaste varumärken inom musik och sammanför det med Sveriges största bolag inom whisky? Sweden Rock 2015 Limited Edition är svaret. 

Tillsammans med Sweden Rock Festival har Mackmyra tagit fram en unik svensk single malt whisky i begränsad upplaga. 6 666 numrerade flaskor släpps den 2:a april.

Mackmyra och Sweden Rock Festival har länge pratat om att samarbeta, men det var först när de besökte Mackmyras Bodåsgruva och sedan gravitationsdestilleriet i Gävle som idén blev verklighet. Tillsammans valde man fat och stil, och Mackmyras internationellt erkända Master Blender, Angela D’Orazio, kunde sedan sätta sin personliga touch för att hitta en unik whiskykaraktär.

SR2

– Jag är väldigt nöjd med samarbetet, säger Angela. Vi hade roligt när vi gjorde den och resultatet blev en god och lättdrucken rock’n’roll whisky. Nu återstår det bara för mig att hinna beställa minst en flaska när den släpps den 2:a april och besöka Sweden Rock i sommar!

Om Sweden Rock Festival
Alice Cooper på Sweden Rock
Alice Cooper på Sweden Rock

Sveriges största festival inom sin genre och slutsåld de senaste åren. 2015 kommer artister som Def Leppard, Judas Priest, Mötley Crüe och Toto uppträda i Sölvesborg på årets festival. Förutom festival och egen tidning har man också blivit framgångsrika inom dryckessegmentet med lanseringar av egen skotsk maltwhisky, rom, öl och rött vin.

 Sweden Rock 2015 Limited Edition Vildhallon släpps i begränsad upplaga om 6 666 flaskor den 2:a april med varunummer 84996 och kostar 699 kr.

Om Sweden Rock 2015 Limited Edition

Grunden till Sweden Rock 2015 Limited Edition är Mackmyras eleganta, orökta whisky som legat på före detta bourbonfat sedan 2008. Den har sedan blandats med whisky som legat på svenska och amerikanska fat som tidigare innehållit vildhallonvin. Avslutningsvis har en liten del rökig whisky adderats till receptet för att ge en touch av kryddighet och attityd innan det buteljerats vid 40% styrka. Resultatet? En whisky både fans av Mackmyra och Sweden Rock kan ta till sitt hjärta! Whiskyn är kylfiltrerad.

Sweden Rock 2015 Limited Edition
Sweden Rock 2015 Limited Edition

 


Doft

Fruktig, bärig och lätt rökig med aromer av citrus, päron och hallon. Den har en mjuk vaniljig ek med en lätt kryddighet och örtiga toner av anis och sandelträ.


Smak

Lätt ekig, bärig och fruktig med en lätt tobakskryddighet. Vaniljig kola, päron och citrus i en balanserad kryddigt lätt rökig och ekig smak.


swedenrock2015