|     English / Swedish

Sweden Rock 2017

Ny whisky med amerikanska karaktärsdrag

Låt oss presentera: Sweden Rock 17 Single Malt Bourbon Cask!

Volym: 70 cl / Alkoholhalt: 40% / Artikelnr: 85809-01

För tredje året i rad har Mackmyra fått äran att producerar en limiterad whisky på 5 000 exemplar till Sweden Rock Festival. Sweden Rock 17 Single Malt Bourbon Cask följer upp de tidigare årens uppskattade släpp och är en unik whisky som sätter smak på sommarens mesta hårdrocksfest. 

Att drycken bär tydliga karaktärsdrag av amerikansk whisky är ingen slump. Det finns helt enkelt vissa länder som på olika sätt haft extra betydelse för rockens historia och utveckling. USA är ett av dessa länder och därför har vi låtit Sweden Rock 17 Single Malt Bourbon Cask få tydliga drag av just amerikansk whisky.

Mjuka vaniljaromer och päronkola från lagringen på 1st Fill Bourbonfat från 2008 ger whiskyn en alldeles unik personlighet. Slutlagringen på PX-fat adderar dessutom en nyans av kryddiga aromer och torkad, kanderad frukt. Resultatet är en kaxig rock’n’roll-historia som andas riffglädje och festivalförväntningar.

Sweden Rock 2017 Single Malt Bourbon Cask kostar 699 sek. Whiskyn är kylfiltrerad.

– Jag har alltid gillat hårdrock så självklart känns det extra kul att arbeta tillsammans med Sweden Rock. Förhoppningsvis märks det att jag lyssnade på Scorpions och Led Zeppelin när jag tog fram den första blandningen, säger Angela D’Orazio, Master Blender Mackmyra.

 

www.swedenrock.com