|     English / Swedish

Whiskygruvan i Bodås

En 45 minuters resa från destilleriet ligger vår whiskygruva som brukades för malmbrytning mellan åren 1857–1973. Sedan 2004 är gruvan Mackmyras huvudlager. Från ingången leder en väg 50 meter ner i berget och som sedan mynnar ut i tio salar fyllda med whiskyfat. Totalt ligger det tusentals fat här och mognar, stora som små, rökig och elegant whisky.
Temperaturen i Gruvan håller sig stadigt på 7-9 grader, vilket gör att mognaden blir jämn och att endast små mängder whisky försvinner i angels share. Här finns även en anläggning där privatägda Mackmyra Reserve-fat handbuteljeras, även de som inte är lagrade i gruvan. Buteljering av Mackmyras större utgåvor sker i Rommehed.

 

 

Satellitlager - Från norr till söder

Förutom huvudlagret i Bodås gruva har vi fem whiskylager runtom i Sverige samt ett i Tyskland som är helt dedikerade till lagring av privatpersoners egna fat.
De flesta av våra satellitlager är öppna för allmänna visningar under säsong och ligger på platser som är väl värt ett besök; Lofsdalen, Gävle, Fjäderholmarna (Stockholm), Hällsnäs (Göteborg) samt Häckeberga i Skåne.