|     English / Swedish

Välkommen till Mackmyra

Idén till en svensk whisky föddes av åtta vänner i en fjällstuga 1998 och under en av resans middag ställde någon frågan som startade hela Sveriges whiskyresa – Varför det inte fanns en svensk maltwhisky? Ett år senare, 1999, grundades företaget Mackmyra Svensk Whisky.
I år är det 20 år sedan vi började utmana de traditionella whiskyreglerna och satte Sverige på den internationella whiskykartan – och vi har inga planer på att sluta. Idag har vi två destillerier –  Det klimatsmarta gravitationsdestilleriet för vår whisky och pilotdestilleriet Lab Distillery för vår gin.

 

 

Nyheter

3x Guld på Distillers Craft Spirit Competition 2020

Intelligens, Organic Gin och Grönt Te vann alla nyligen guld i den prestigefulla tävlingen “Distillers Craft Spirit Competition 2020”! Intelligens och Organic Gin tog dessutom hem “Best of category” i varsin kategori – tre viktiga vinster för tre fantastiska drycker.
Intelligens: Guldmedalj och vinnare i kategorin “International Whisky”. Beställ här.
Organic Gin: Guldmedalj och vinnare i kategorin “Contemporary Gin”. Beställ här.
Grönt Te: Guldmedalj. Beställ här.

MACKMYRAEVENT & CORONALÄGET

Tills vidare kommer vi att genomföra alla våra mindre, inplanerade event på upp till 10 personer i grupp. För större mässor och event hänvisare vi till arrangörens hemsida.

 

Mackmyra online experience

Välkommen till en ny, spännande epok i vår historia –  med Mackmyra Online Experience flyttar våra whiskyupplevelser hem till dig!
– Mackmyra & Vänner – Talkshow
– Provningar
– Dryckesskola
– Fatkonsultation

 

Våra senaste utgåvor

Våra utgåvor

20 år har gått sedan idén om att göra svensk whisky föddes – och det har blivit en hel del prisbelönta utgåvor sedan dess. Oavsett om du tycker om elegant eller rökigt, fruktigt eller pepprigt, vågar vi lova att att du kommer hitta en Mackmyra som passar just dig.

 

 

Besök oss

Missa inga dyrbara droppar...

Signa upp för vårt nyhetsbrev så är först med våra senaste nyheter och spännande erbjudanden – och så lär du känna oss bakom kulisserna lite bättre såklart.

 

Mackmyrawhisky

Kontakta oss

Har du frågor om våra whiskyfat eller våra flaskutgåvor? Eller vill du kanske boka en rundtur i vårt gravitationsdestilleri? Hör av dig till vår Kundservice så hjälper de dig vidare.
026-54 18 80
info@mackmyra.se
Besöks- och postadress
Kolonnvägen 2, 802 67 Gävle