|     English / Swedish

Thu, 21 Nov 2013 14:42:43 +0100

Mackmyra etablerar nytt whiskylager i Tyskland

Mackmyra Svensk Whisky etablerar ett nytt whiskylager på godset Gut Basthorst strax utanför Hamburg i Tyskland. Det nya lagret ska förse nordtyskarna med svensk maltwhisky genom personliga whiskyfat.

Sedan 2002 har svenskarna kunnat skapa sin egen whisky genom ett personligt whiskyfat hos Mackmyra. Nu får äntligen tyskarna chansen! Genom att själv välja recept och fattyp skapar kunden en whisky efter sina egna smaklökar. Resultatet blir en unik ”single cask” whisky gjord på svenska råvaror.

– Sedan en tid tillbaka har vi Area Sales Manager Angela Pulejo på plats för att driva uppstarten på den nordtyska marknaden med försäljning, nytt lager och provningar. Vi ser stora möjligheter i Tyskland både för det personliga whiskyfatet och för Mackmyras unika flaskprodukter, säger Johan Åsman, Sales Director på Mackmyra.

Gut Basthorst ligger ca 35 km från Hamburg och har anor från medeltiden. Godset är känt för sina säsongsmarknader med lokalproducerad mat och hantverk, samt olika sport- och kulturarrangemang. I samband med den populära julmarknaden den 30 november tas det första spadtaget för whiskylagret med Mackmyra-grundare och kunder på plats.

– Hamburg-regionen är en naturlig plats för etablering av vårt första lager utomlands eftersom det är den geografiska porten till Tyskland och ett populärt besöksmål för många svenskar. Genom ett lager kan vi agera lokalt och bygga långsiktiga relationer med kunderna, en modell som vi redan har tillämpat med framgång på våra lokala lager i Sverige, säger Mackmyras vd Magnus Dandanell.

Mackmyra Svensk Whisky är marknadsledande inom svensk whisky, med de flerfaldigt belönade produkterna Den Första Utgåvan, Mackmyra Brukswhisky och Svensk Rök. Mackmyra utsågs till European Spirits Producer of the Year 2012 av IWSC. Mackmyra exporterar i dag whisky till ett flertal marknader utanför Sverige, bland annat till Danmark, Norge, Finland, Frankrike, Tyskland, Storbritannien, Kanada och USA.

För mer information kontakta:
Johan Åsman, Sales Director, 070-720 80 66, johan.asman@mackmyra.se
Annika Hampf Fogtmann, Marknadschef, 073-640 45 40, annika.fogtmann@mackmyra.se

Vi har följt våra drömmar och skapat den svenska maltwhiskyn. Vi tillverkar den på vårt eget sätt, av lokala råvaror och helt utan tillsatser. Resultatet har satt Sverige på den internationella whiskykartan. Vi erbjuder annorlunda whiskyupplevelser för livsnjutare och nytänkare. Välkommen till Mackmyra Svensk Whisky.

Mackmyras aktie handlas på Nasdaq OMX First North. Certified Adviser är Erik Penser Bank.

Mackmyra Svensk Whisky AB
Wallingatan 2
111 60 Stockholm, Sverige
Telefon: 08 55 60 25 80
Fax: 08 55 60 25 81 
info@mackmyra.se
www.mackmyra.se

Pressmeddelande Mackmyra etablerar whiskylager i Tyskland (PDF)