|     English / Swedish

Välkommen till Whiskybyn

I det 35 meter höga Gravitationsdestilleriet i Mackmyra Whiskyby, strax utanför Gävles stadskärna, tillverkar vi svensk single malt whisky. Här erbjuder vi guidade turer av både destilleriet och det väldoftande lagret där tusentals fat ligger och mognar – bara ett stenkast från vår egen rökanläggning. I vår restaurang Mackmyra Bar & Bistro serverar vi whiskyinspirerad mat med fokus på smakupplevelser.

MACKMYRA BAR & BISTRO

Nyheter:
– Grillsäsongen är tillbaka! Ny vårmeny från 17 mars
– Stötta vår kamp mot matsvinnet med Gårdagens lunchbox – 79 kr.
– BBQ-boxen – Takeaway
– Chambre Separée
Öppettider – Restaurang & Besökscenter
Måndag-torsdag: Lunch 11-14
Fredag: Lunch 11-14, Avhämtning: 12-16
Lördag: 11-20

 

Aktuella event

LÖRDAG FÖR ALLA SINNEN

Var med på någon av våra Lördagar för alla sinnen! Vi firar sommaren lite extra i Mackmyra Whiskyby under några utvalda datum med, spännande provningar och aktiviteter och gästspel från kända Mackmyraprofiler och lokala favoritproducenter.
Fatprovning hålls kl. 12.00 samtliga datum. Du kan även fylla ditt Mackmyra Reserve fat kl 17.30 på samtliga datum.
Logga in på din fatwebb för att boka detta.
Från då till nu – samtliga datum – 245 kr. – I denna provning får ni chansen att få en inblick och återblick i vår 20 åriga resa.
Ginskola – samtliga datum – 350 kr – Kom och bli sommarens proffs på Gin och Tonic. I denna unika provning tar vi dig på en resa med hantverksmässig gin i fokus.
Öl & whisky med Hopsie Daisy – 11 juli & 8 aug. – 345 kr. – Hopsie Daisy och Mackmyra har ett spännande samarbete och omfattar ölet Stout Out Loud, som lagrats på Mackmyras Gravityfat, men även i nästa steg där Mackmyras whisky lagrats på samma fat som ölet. Vi provsmakar whisky och öl samt de två komponenterna tillsammans.
Ost och Whisky – 25 juli & 15 aug –  345 kr. Vi kombinerar ost med whisky och erfar hur de olika smakerna upplevs tillsammans. Ost liksom whisky har stora variabler och vi letar gemensamt efter den bästa upplevelsen.
Chark och Whisky – 25 juli & 15 aug – 345 kr.I samarbete med Diléns Gourmandis Vi kombinerar chark med whisky och erfar hur de olika smakerna upplevs tillsammans.
Chark liksom whisky har stora variabler och vi letar gemensamt efter den bästa upplevelsen.
Datum
11/7, 25/7, 8/8, 15/8 – boka av allt i kalendern så ses vi för fest!

 

Med anledning av Covid-19.

I Mackmyra Whiskyby fortsätter verksamheten, men med mindre grupper enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi har justrerat vårt vårprogram, för att öka distansen mellan besökare.
Vi öppnar vår uteservering tidigare än planerat,  och vi lägger om kvällens a la cart meny till vår uppskattade grillbuffé. Under kommande vecka publiceras ett nytt utomhusprogram från Mackmyra Whiskyby.
Vi har förstärkta hygienrutiner på plats i Whiskybyn med desinfektionsmedel på samtliga toaletter, i entréer och på andra utvalda platser.
Kunder som vill omboka har självklart möjlighet till detta mot nya tider vid senare tillfälle. All ombokning sker kostnadsfritt.
Vi vädjar till våra besökare att omboka om de känner sig krassliga, varit i länder med hög smittorisk eller lever med någon som varit utsatt för risk. Vi påminner även om myndigheternas uppmaning till att vara symptomfri i minst två dagar innan man besöker våra evenemang.

 

Hitta hit

ADRESS
Du hittar oss i skogsområdet Kungsbäck, strax utanför Gävle.
Mackmyra Whisky
Kolonnvägen 2
802 67 Gävle
Koordinater: N:60 39 54, E: 17° 6 min 1 s

 

MED BIL FRÅN E4
Sväng av mot E16 (tidigare 80) och riktning Sandviken/Oslo. Sväng av på avfart Hagaström (skyltat Mackmyra Whiskyby). Ta vänster över motorvägen och fortsätt ca. 2 kilometer till Mackmyra Whiskyby.

 

MED BIL FRÅN GÄVLE
Kör E16 mot Sandviken/Oslo. Sväng av på avfart Hagaström (skyltat Mackmyra Whiskyby). Ta vänster över motorvägen och fortsätt ca. 2 kilometer till Mackmyra Whiskyby.

 

MED BIL FRÅN SANDVIKEN
Kör E16 mot Gävle. Sväng av på avfart Hagaström precis innan E4 (skyltat Mackmyra Whiskyby). Ta höger och fortsätt ca. 2 kilometer till Mackmyra Whiskyby.
MED BUSS FRÅN CENTRALA GÄVLE
Ta busslinje 15 från centrala Gävle Hoppa av vid busshållplatsen som heter Stallplan. Därefter är det en promenad på ca 650 meter längs Kungsbäcksvägen, med slutdestination Kolonnvägen 2.
När bussarna går hittar du enklast här:
http://xtrafik.se/

 

TA CYKELN TILL WHISKYBYN!
Miljövänligt och gratis motion, det är endast ca 2,8 km från centrala Gävle till Whiskybyn.  Vill du ha hjälp med närmaste väg, kontakta oss på 026-541880 eller kundservice@mackmyra.se

Kontakt

FRÅGOR OM TURER & PROVNINGAR

bokning@mackmyra.se
026-54 18 80

VILL DU KÖPA ETT FAT?

Hör av dig till kundservice så hjälper vi dig vidare!

Kundservice 026-54 80 18
kundservice@mackmyra.se