|     English / Swedish

Välkommen till Whiskybyn

I det 35 meter höga Gravitationsdestilleriet i Mackmyra Whiskyby, strax utanför Gävles stadskärna, tillverkar vi svensk single malt whisky. Här erbjuder vi guidade turer av både destilleriet och det väldoftande lagret där tusentals fat ligger och mognar – bara ett stenkast från vår egen rökanläggning.

Under rådande omständigheter kan förändringar i våra arrangemang förekomma. Vid större förändringar kontaktar vi alltid kunden och informerar om detta. Du som besökare behöver ha ett giltigt vaccinationsbevis samt legitimation när du besöker oss. Utan ett bevis på att du är fullvaccinerad (minst 2 doser) kan vi tyvärr inte ta emot dig.
Vill du veta mer eller undrar vad som gäller just din bokade tur vänligen kontakta oss på: kundservice@mackmyra.se eller ring oss på 026-54 18 80

I vår restaurang Mackmyra Bar & Bistro serverar vi whiskyinspirerad mat med fokus på smakupplevelser. Du som enbart besöker restaurangen för lunch 11-14 behöver inte ha något vaccinationsbevis då vi i restaurangen vidtar andra åtgärder för att alla ska kunna känna sig trygga. Giltigt vaccinationsbevis och legitimation gäller dock för gäster som besöker restaurangen 17.00-22.00 på fredagen samt under hela lördagen.

 

Med anledning av Covid-19.

I Mackmyra Whiskyby fortsätter verksamheten, men med flera förändringar enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi har justerat vårt program, för att öka distansen mellan besökare samt har mindre grupper på våra event. Dessutom behöver du som besökare ha ett giltigt vaccinationsbevis samt legitimation när du besöker oss. Utan ett bevis på att du är fullvaccinerad (minst 2 doser) kan vi tyvärr inte ta emot dig.
Vi har förstärkta hygienrutiner på plats i Whiskybyn med desinfektionsmedel på samtliga toaletter, i entréer och på andra utvalda platser.
Kunder som vill omboka har självklart möjlighet till detta mot nya tider vid senare tillfälle. All ombokning sker kostnadsfritt.
Vi vädjar till våra besökare att omboka om de känner sig krassliga eller lever med någon som varit utsatt för risk. Vi påminner även om myndigheternas uppmaning till att vara symptomfri i minst två dagar innan man besöker våra evenemang.

 

Hitta hit

ADRESS
Du hittar oss i skogsområdet Kungsbäck, strax utanför Gävle.
Mackmyra Whisky
Kolonnvägen 2
802 67 Gävle
Koordinater: N:60 39 54, E: 17° 6 min 1 s

 

MED BIL FRÅN E4
Sväng av mot E16 (tidigare 80) och riktning Sandviken/Oslo. Sväng av på avfart Hagaström (skyltat Mackmyra Whiskyby). Ta vänster över motorvägen och fortsätt ca. 2 kilometer till Mackmyra Whiskyby.

 

MED BIL FRÅN GÄVLE
Kör E16 mot Sandviken/Oslo. Sväng av på avfart Hagaström (skyltat Mackmyra Whiskyby). Ta vänster över motorvägen och fortsätt ca. 2 kilometer till Mackmyra Whiskyby.

 

MED BIL FRÅN SANDVIKEN
Kör E16 mot Gävle. Sväng av på avfart Hagaström precis innan E4 (skyltat Mackmyra Whiskyby). Ta höger och fortsätt ca. 2 kilometer till Mackmyra Whiskyby.
MED BUSS FRÅN CENTRALA GÄVLE
Ta busslinje 15 från centrala Gävle Hoppa av vid busshållplatsen som heter Stallplan. Därefter är det en promenad på ca 650 meter längs Kungsbäcksvägen, med slutdestination Kolonnvägen 2.
När bussarna går hittar du enklast här:
http://xtrafik.se/

 

TA CYKELN TILL WHISKYBYN!
Miljövänligt och gratis motion, det är endast ca 2,8 km från centrala Gävle till Whiskybyn.  Vill du ha hjälp med närmaste väg, kontakta oss på 026-541880 eller kundservice@mackmyra.se

Kontakt

FRÅGOR OM TURER & PROVNINGAR

bokning@mackmyra.se
026-54 18 80

VILL DU KÖPA ETT FAT?

Hör av dig till kundservice så hjälper vi dig vidare, vi finns på plats måndag-torsdag 10.00-15.00 samt fredag 10.00-12.00

Kundservice 026-54 18 80
kundservice@mackmyra.se